Esittely

Kumpulan koulukasvitarhalla järjestetään monipuolista toimintaa eri-ikäisille. Koulukasvitarha tekee yhteistyötä koulujen, perheiden, päiväkotien ja nuorisotalojen kanssa ja tarjoaa kesätyö-, työharjoittelu- ja vapaaehtoismahdollisuuksia nuorille.

Pasilan nuorisotyöyksikkö toteuttaa toimintaa yhdessä Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen kanssa.

Tervetuloa Café Raparperimereen

Kumpulan koulukasvitarhalla avautui 8.6. alueen nuorten suunnittelema ja toteuttama ekologinen luontokahvila Café Raparperimeri. Tuoreissa itse leivotuissa leivonnaisissa ja kasvisherkuissa käytämme mahdollisimman paljon oman maan satoa ja kahvissa käytämme pienpaahtimokahvia. Kesäkahvilan yhteydessä on myös erilaisia piha- ja lautapelejä sekä nuorten järjestämiä erilaisia työpajoja. Voit myös rentoutua riippukeinuissa kirjoja lukien. Lue lisää

Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ry

Yhdistyksen päämäärä on lisätä puutarhakulttuurin tuntemusta kaupungissa ja tukea kaikenikäisten hyvinvointia puutarhassa yhteisen työn ja virkistyksen kautta. Yhdistys pyrkii kasvitarhatoiminnan kehittämisen ja vahvistamaan lasten ja nuorten osallisuutta koulukasvitarhan toiminnassa. Jäseniksi  ja vapaaehtoistoimijoiksi otetaan kaikenikäisiä.

Kumpulan koulukasvitarhan historia

Kumpulan koulukasvitarhatoiminta perustettiin vuonna 1928. Toimintaa järjesti opetusministeriö kesälomien leiritoimintana. Käytännön leiritoiminnasta vastasi opettajien kesävirkistystoimikunta eli kesälomiaan viettävät opettajat.

Vuonna 1996 vastuu leiritoiminnasta siirtyi opettajien kesävirkistystoimikunnasta syntyneelle Koululaisten lomavirkistysyhdistys ry:lle Hekololle, joka järjesti lasten kesäleirejä eri puolilla Suomea. Osa Hekolon aktiiveja halusi kuitenkin kehittää erityisesti kasvitarhatoimintaa. Tätä varten perusettiin vuonna 2006  Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ry:n, joka on järjestänyt Kumpulan koululaisten leiritoimintaa vuodesta 2007.

Puutarha-aluetta haluttiin hyödyntää kesäkautta laajemmin ja vuonna 2011 Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ry aloitti Kumpulan koulukasvitarhalla nuorten puutarhatyöpaja Vihreän Oksan Werstaan. Vuodesta 2014 alkaen Kumpulan koulukasvitarhan toimintaa on hallinnoinut Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nuorisopalvelut.

Lue lisää: www.lastenpuutarha.fi

Varaa tila: eeva-maija.bergholm@lastenpuutarha.fi tai 041 541 0456

Käyntiosoite
Vähänkyröntie 3-6
00610 Helsinki
Postiosoite
PL 24401, 00099 Helsingin kaupunki

Ohjaajat

  • Outi Kankaanpää, Nuoriso-ohjaaja
    outi.m.kankaanpaa@hel.fi
    040 661 8816

Aukioloajat ja jatkuva toiminta

Tulevat tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia