Esittely

Kumpulan koulukasvitarha sijaitsee kuusiaitojen suojassa Kumpulan siirtolapuutarhan naapurissa.

Helsingin nuorisopalvelut järjestää yhdessä Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen kanssa monipuolista toimintaa eri-ikäisille mm. kesäleirejä, kouluvierailuja, tapahtumia, kesäkahvilaa ja kesätöitä.

Tervetuloa lasten ja nuorten puutarhaan

Aina kun Kumpulan koulukasvitarhan portit ovat avoinna, olet tervetullut vierailulle! Alue on päihteetön ja savuton. Ethän kävele viljelyalueilla tai mene sisälle kasvihuoneisiin/-tunneliin, kiitos! Kunnioitathan alueen kasveja ja eläimiä, etkä kerää tai vahingoita niitä. Myös lemmikit ovat tervetulleita koulukasvitarhalle, mutta pidäthän ne kytkettyinä.

Kumpulan koulukasvitarhalle on jälleen kesällä 2023 tulossa omat kesäkanat, joista huolehtii lähialueen asukkaista koostuva vapaaehtoisporukka. Kanoja saa kesällä tulla moikkaamaan, mutta ethän anna niille omia eväitäsi tai myrkyllisiä kasveja – kanat tykkäävät mm. voikukista ja apiloista.

Päiväkotien ja koulujen vierailuista voit lukea lisää täältä.

 

Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ry

Kumpulan koulukasvitarhan omistaa Helsingin kaupunki. Pasilan nuorisotyöyksikkö toteuttaa toimintaa yhdessä Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen kanssa. Myös Käpylän peruskoululla on koulukasvitarhalla oma viljelypalstansa.

Yhdistyksen päämäärä on lisätä puutarhakulttuurin tuntemusta kaupungissa ja tukea kaikenikäisten hyvinvointia puutarhassa yhteisen työn ja virkistyksen kautta. Yhdistys pyrkii kasvitarhatoiminnan kehittämiseen ja vahvistamaan lasten ja nuorten osallisuutta koulukasvitarhan toiminnassa. Jäseniksi  ja vapaaehtoistoimijoiksi otetaan kaikenikäisiä.

 

Kumpulan koulukasvitarhan tilavaraukset

Mikäli haluat varata Kumpulan koulukasvitarhan tiloja, ole yhteydessä Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen toiminnanjohtajaan Eeva-Maija Bergholmiin.

Varaa tila: eeva-maija.bergholm@lastenpuutarha.fi tai 041 541 0456

 

Kesäkahvila Café Raparperimeri tulossa jälleen kesällä 2023!

Kumpulan koulukasvitarhalla avautui ensimmäisen kerran vuonna 2019 alueen nuorten suunnittelema ja toteuttama ekologinen luontokahvila Café Raparperimeri. Tuoreissa itse leivotuissa leivonnaisissa ja kasvisherkuissa käytämme mahdollisimman paljon oman maan satoa ja kahvissa käytämme pienpaahtimokahvia. Kesäkahvilan yhteydessä on myös erilaisia piha- ja lautapelejä sekä nuorten järjestämiä erilaisia työpajoja. Voit myös rentoutua riippukeinuissa kirjoja lukien. Lue lisää

Käyntiosoite
Vähänkyröntie 3-6
00610 Helsinki
Postiosoite
PL 24401, 00099 Helsingin kaupunki

Ohjaajat

 • Outi Kankaanpää, Nuoriso-ohjaaja
  outi.m.kankaanpaa@hel.fi
  040 661 8816
 • Pirjo Huuhtiainen, Nuorisotyöyksikön päällikkö
  pirjo.huuhtiainen@hel.fi
  09 310 64876 / 040 334 2099

Aukioloajat

Aina kun Kumpulan koulukasvitarhan portit ovat avoinna, olet tervetullut vierailulle! Useimmiten portit ovat auki arkisin noin klo 9-16, mutta varmistathan aukiolon nuoriso-ohjaaja Outi Kankaanpäältä: outi.m.kankaanpaa@hel.fi, 040 661 8816.

Tulevat tapahtumat

 • Lapset ja perheet
 • nuorten lomatekemistä
 • kulttuuri
07.6.2023 - 26.7.2023

Café Raparperimeri Kumpulan koulukasvitarha

Kumpulan koulukasvitarha, Vähänkyröntie 3-6, Helsinki
Maksuton
 • nuorten lomatekemistä
 • tanssi
 • ulkoilu
09.6.2023 - 13.6.2023

FunAction toimintaa ja tanssia Kumpulan koulukasvitarha

Kumpulan koulukasvitarha, Vähänkyröntie 3-6, Helsinki
Maksuton