Esittely

Kumpulan koulukasvitarha sijaitsee kuusiaitojen suojassa Mäkelänkadun ja Koskelantien risteyksen lähettyvillä, osoitteessa Vähänkyröntie 3-6.

Koulukasvitarha on perustettu vuonna 1928, ja siellä on siitä saakka järjestetty viljelytoimintaa lapsille ja nuorille jokaisena kesänä. Nykyisin Helsingin nuorisopalvelut järjestää yhdessä Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen kanssa monipuolista toimintaa eri-ikäisille mm. kesäleirejä, kouluvierailuja, tapahtumia, kesäkahvilaa ja kesätöitä.

Tervetuloa lasten ja nuorten puutarhaan

Kumpulan koulukasvitarha sijaitsee aivan Mäkelänkadun ja Koskelantien risteyksen lähettyvillä, Kumpulan siirtolapuutarhan naapurissa. Moni sekoittaa Kumpulan koulukasvitarhan Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan (yliopistokampuksen vieressä), joten olethan tarkkana ja suunnistat osoitteeseen Vähänkyröntie 3-6.

Aina kun koulukasvitarhan portit ovat avoinna, olet tervetullut vierailulle! Alue on päihteetön ja savuton. Ethän kävele viljelyalueilla tai mene sisälle kasvihuoneisiin/-tunneliin, kiitos! Kunnioitathan alueen kasveja ja eläimiä, etkä kerää tai vahingoita niitä. Myös lemmikit ovat tervetulleita koulukasvitarhalle, mutta pidäthän ne kytkettyinä.

Café Raparperimeri avaa jälleen ovensa 6.6.2024. Myös kesäkanat ovat taas tulossa, ja niistä huolehtii lähialueen asukkaista koostuva vapaaehtoisporukka.

Kesäleirejä on tarjolla läpi kesän 7-12-vuotiaille. Tutustu tarjontaan Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen sivuilla.

Päiväkoti- ja kouluryhmät ovat tervetulleita alueelle toukokuussa ja elo-syyskuussa. Päiväkotien ja koulujen vierailuista voit lukea lisää täältä.

 

Pasilan nuorisotyöyksikkö ja Lasten ja nuorten puutarhayhdistys

Kumpulan koulukasvitarhan omistaa Helsingin kaupunki. Pasilan nuorisotyöyksikkö toteuttaa toimintaa yhdessä Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen kanssa. Myös Käpylän peruskoululla on koulukasvitarhalla oma viljelypalstansa.

 

Kumpulan koulukasvitarhan tilavaraukset

Mikäli haluat varata Kumpulan koulukasvitarhan tiloja, ole yhteydessä Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen Orvokki Miljardiin.

Varaa tila: tilavaraukset[at]lastenpuutarha.fi, Orvokki Miljard 050 336 0074

Lisätietoja: https://www.lastenpuutarha.fi/muu-toiminta/synttarit-kumpulan-koulukasvitarhalla/

 

Kesäkahvila Café Raparperimeri tulossa jälleen kesällä 2024!

Kumpulan koulukasvitarhalla avautui ensimmäisen kerran vuonna 2019 alueen nuorten suunnittelema ja toteuttama ekologinen luontokahvila Café Raparperimeri. Tuoreissa itse leivotuissa leivonnaisissa ja kasvisherkuissa käytämme mahdollisimman paljon oman maan satoa ja kahvina pienpaahtimokahvia. Kesäkahvilan yhteydessä on myös erilaisia piha- ja lautapelejä sekä nuorten järjestämiä erilaisia työpajoja. Voit myös rentoutua riippukeinuissa kirjoja lukien. Lue lisää

Käyntiosoite
Vähänkyröntie 3-6
00610 Helsinki
Postiosoite
PL 24401, 00099 Helsingin kaupunki

Ohjaajat

 • Outi Kankaanpää, Nuoriso-ohjaaja
  outi.m.kankaanpaa@hel.fi
  040 661 8816
 • Pirjo Huuhtiainen, Nuorisotyöyksikön päällikkö
  pirjo.huuhtiainen@hel.fi
  09 310 64876 / 040 334 2099

Aukioloajat

Aina kun Kumpulan koulukasvitarhan portit ovat avoinna, olet tervetullut vierailulle! Useimmiten portit ovat auki toukokuusta syyskuulle arkisin noin klo 9-16, mutta varmistathan aukiolon nuoriso-ohjaaja Outi Kankaanpäältä: outi.m.kankaanpaa@hel.fi, 040 661 8816.

Tulevat tapahtumat ja harrastukset

 • nuorten lomatekemistä
 • hyvinvointi
 • ulkoilu
06.6.2024 - 25.7.2024

Kesäkahvila Café Raparperimeri

Kumpulan koulukasvitarha, Vähänkyröntie 3-6, Helsinki
Maksuton
 • nuorten lomatekemistä
 • leirit
 • musiikki
01.7.2024 - 09.8.2024

Kesäleirejä Kumpulan koulukasvitarhalla

Kumpulan koulukasvitarha, Vähänkyröntie 3-6, Helsinki
Leiriviikko 100 €. Juhannusviikko ja elokuun kolmen päivän leiri 60 €/viikko Sisaralennus 20 €