Esittely

Kumpulan koulukasvitarha sijaitsee kuusiaitojen suojassa Kumpulan siirtolapuutarhan naapurissa.

Helsingin nuorisopalvelut järjestää yhdessä Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen kanssa monipuolista toimintaa eri-ikäisille mm. kesäleirejä, kouluvierailuja, tapahtumia, kesäkahvilaa ja kesätöitä.

Tervetuloa lasten ja nuorten puutarhaan

Aina kun Kumpulan koulukasvitarhan portit ovat avoinna, olet tervetullut vierailulle! Alue on päihteetön ja savuton. Ethän kävele viljelyalueilla tai mene sisälle kasvihuoneisiin/-tunneliin, kiitos! Kunnioitathan alueen kasveja ja eläimiä, etkä kerää tai vahingoita niitä. Myös lemmikit ovat tervetulleita koulukasvitarhalle, mutta pidäthän ne kytkettyinä.

Kumpulan koulukasvitarhalla oli jälleen kesällä 2023 omat kesäkanat, joista huolehti lähialueen asukkaista koostuva vapaaehtoisporukka. Kanat ovat nyt lähteneet takaisin Lassilan tilalle Tuusulaan.

Päiväkotien ja koulujen vierailuista voit lukea lisää täältä.

 

Pasilan nuorisotyöyksikkö ja Lasten ja nuorten puutarhayhdistys

Kumpulan koulukasvitarhan omistaa Helsingin kaupunki. Pasilan nuorisotyöyksikkö toteuttaa toimintaa yhdessä Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen kanssa. Myös Käpylän peruskoululla on koulukasvitarhalla oma viljelypalstansa.

 

Kumpulan koulukasvitarhan tilavaraukset

Mikäli haluat varata Kumpulan koulukasvitarhan tiloja, ole yhteydessä Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen toiminnanjohtajaan Eeva-Maija Bergholmiin.

Varaa tila: eeva-maija.bergholm@lastenpuutarha.fi tai 041 541 0456

 

Kesäkahvila Café Raparperimeri kiittää kesästä 2023!

Kumpulan koulukasvitarhalla avautui ensimmäisen kerran vuonna 2019 alueen nuorten suunnittelema ja toteuttama ekologinen luontokahvila Café Raparperimeri. Tuoreissa itse leivotuissa leivonnaisissa ja kasvisherkuissa käytämme mahdollisimman paljon oman maan satoa ja kahvissa käytämme pienpaahtimokahvia. Kesäkahvilan yhteydessä on myös erilaisia piha- ja lautapelejä sekä nuorten järjestämiä erilaisia työpajoja. Voit myös rentoutua riippukeinuissa kirjoja lukien. Lue lisää

Käyntiosoite
Vähänkyröntie 3-6
00610 Helsinki
Postiosoite
PL 24401, 00099 Helsingin kaupunki

Ohjaajat

  • Outi Kankaanpää, Nuoriso-ohjaaja
    outi.m.kankaanpaa@hel.fi
    040 661 8816
  • Pirjo Huuhtiainen, Nuorisotyöyksikön päällikkö
    pirjo.huuhtiainen@hel.fi
    09 310 64876 / 040 334 2099

Aukioloajat

Aina kun Kumpulan koulukasvitarhan portit ovat avoinna, olet tervetullut vierailulle! Useimmiten portit ovat auki arkisin noin klo 9-16, mutta varmistathan aukiolon nuoriso-ohjaaja Outi Kankaanpäältä: outi.m.kankaanpaa@hel.fi, 040 661 8816.

Tulevat tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia