Café Raparperimeri kiittää kesästä 2023

Kumpulan koulukasvitarhalla oli jälleen kesä-heinäkuussa 2023 auki alueen nuorten suunnittelema ja toteuttama ekologinen luontokahvila Café Raparperimeri.

Tuoreissa itse leivotuissa leivonnaisissa ja kasvisherkuissa käytämme mahdollisimman paljon oman maan satoa ja kahvinamme pienpaahtimokahvia. Kahvilan yhteydessä järjestämme myös erilaisia maksuttomia työpajoja sekä liikuntaa lapsille ja nuorille. Koirat ovat tervetulleita kytkettyinä kahvilaan. Puutarhasta löytyy esteetön wc.

Aukioloajat

7.6.-26.7.2023: Ti-to klo 14-19 ja pe klo 12-15.

FunAction palloilu tiistaisin (13.6., 20.6. ja 27.6.) klo 16-17

Pasilan nuorisotyöyksikön tanssitoiminta perjantaisin (9.6., 16.6., 23.6. ja 30.6.) klo 14.30-15.30

Kahvilan aukiolot ja viikoittaiset tarjonnat voit katsoa:
Facebook Café Raparperimeri
Instagram @caferaparperimeri 

Maksutavat

Kesäkahvilassa on käytössä MobilePay, korttimaksu ja käteinen.

Kahvilan taustaa

Café Raparperimeri on alueen nuorten suunnittelema ja toteuttama kahvila. Se toimi ensimmäistä kertaa Kumpulan koulukasvitarhalla kesällä 2019 ja työllisti tuolloin 18 nuorta eripituisiin työsuhteisiin. Rento tunnelma ja nuorten leipomat tuoreet leivonnaiset houkuttelivat kahvilaan asiakkaita vauvasta vaariin.

Idea kahvilasta syntyi syksyllä 2018 Pasilan nuorisotyöyksikön Ruutibudjetin työpajoissa. RuutiBudjetti (nykyinen Nuorten Budjetti) on osallistuvan budjetoinnin malli, jossa nuorten vapaa-ajan toiminnasta ja palveluista päätetään yhdessä nuorten kanssa. Osa kahvilaan työllistyneistä nuorista oli jo keväällä 2019 mukana suunnittelemassa kahvilaa: nuoret keksivät kahvilan nimen, suunnittelivat logon, tarjottavat ja ohjelman. Kahvila oli mukana myös Sadonkorjuujuhlilla, Koskelan kyläjuhlilla ja koulukasvitarhan Kauhujen puutarhassa.

Avainsanat