Päiväkoti- ja kouluvierailut Kumpulan koulukasvitarhalla

Kumpulan koulukasvitarhan elo-syyskuun 2022 ohjatut kouluvierailut on loppuun varattu. Voitte kuitenkin tulla luokkanne tai päiväkotiryhmänne kanssa myös omatoimiselle vierailulle kiertämään puutarhakasvatuksen rastiradan ja moikkaamaan samalla kesäkanoja.

Omatoiminen koulu-/päiväkotivierailu

Kumpulan koulukasvitarhalle voi tulla vierailulle aina, kun portit ovat avoinna (yleensä arkisin klo 9-16). Ilmoitathan tulostanne etukäteen nuoriso-ohjaaja Outi Kankaanpäälle (outi.m.kankaanpaa@hel.fi, 040 661 8816), jotta portit ovat varmasti auki ryhmänne saapuessa. Lisäksi voimme yrittää sopia lyhyen 15min alustuksen vierailullenne, jonka aikana kerromme koulukasvitarhan toiminnasta ja neuvomme teidät alkuun puutarhakasvatuksen rastiradalle.

Koulukasvitarhalle on elokuussa 2022 pystytetty puutarhakasvatuksen rastirata. Se tarjoaa eri-ikäisille mahdollisuuden oppia ja oivaltaa uutta puutarhaviljelystä ja ruoantuotannosta. Rasteilta löytyy tietoiskuja sekä aihepiirejä syventäviä tehtäviä, jotka on suunnattu erikseen 1.päiväkoti-ikäisille, 2.alakouluikäisille sekä 3.yläkoulu- ja lukio-ikäisille. Materiaali on tuotettu YMPPI – Ympäristökasvatusta puutarhassa -hankkeessa. Materiaalin käytännön toteutuksen on tehnyt puutarhakasvattaja Pinja Sipari Tiina ja Antti Herlinin säätiön tuella. Voit tutustua materiaaliin jo ennen vierailuanne valmiiksi täällä. Kaikki 15 rastia löytyvät Kumpulan koulukasvitarhalta. Rastirata on esteetön. Ison puolen ilmoitustaulun vierestä löytyy postilaatikko, josta voi lainata rastirata-kartan vierailun ajaksi.

Näillä näkymin syyskuun 2022 loppuun asti myös koulukasvitarhan omat kesäkanat ovat paikalla. Niitä saa mennä vapaasti moikkaamaan, kunhan muistaa käyttäytyä rauhallisesti. Ettehän anna kanoille omia eväitänne tai myrkyllisiä kasveja – sen sijaan esimerkiksi voikukkia ja apiloita saa antaa.

Koulukasvitarhalta löytyy huussit sekä esteetön wc. Puutarhalla on mahdollista nauttia omia eväitä ulkokatoksen alla.

Elo-syyskuun 2022 kouluvierailut loppuun varattu

Kumpulan koulukasvitarha tarjoaa maksuttomia toiminnallisia kouluvierailuja perus- ja toisen asteen oppilaitoksille. Tule luokkasi kanssa oppimaan, mistä ruoka tulee. Kouluvierailun kesto on noin 2h. Vierailu sisältää opastetun kierroksen puutarhalla sekä toiminnallista tekemistä pellolla – nyt on siis mainio mahdollisuus saada kädet multaan!

Vierailut on kohdistettu perus- ja toisen asteen oppilaitoksille ja ne ovat osallistujille maksuttomia. Ensisijaisesti tarjoamme vierailuja 3. luokasta ylöspäin, mutta otamme vastaan myös 1.-2. luokkia. Ryhmäkoko max 30.

Vierailuja järjestetään elo-syyskuussa keskiviikko-iltapäivisin ja perjantai-aamupäivisin. Aamupäivän 2h vierailuaika on 9.00-12.00 välisenä aikana ja iltapäivän 2h vierailuaika on 13.00-16.00 välisenä aikana. Voitte siis itse valita saapumisaikanne 9.00-10.00 tai 13.00-14.00 väliltä, ja vierailu kestää noin 2 tuntia saapumisajastanne lähtien. Ilmoitathan lisätiedot kohdassa ryhmäsi tarkan saapumisajan Vähänkyröntien portille ja mahdolliset erityistoiveet/-huomiot.

Elo-syyskuun kouluvierailujen ilmoittautuminen aukesi keskiviikkona 17.8. klo 9.00. Haku kouluvierailuille tapahtuu kultus.fi-järjestelmän kautta osoitteessa: https://www.kultus.fi/event/kultus:agaywft45e

Ilmoittautuminen on alustava ja vahvistamme jokaisen ilmoittautumisen erikseen.

Vierailu tapahtuu ulkona säällä kuin säällä ja vierailun aikana tehdään puutarhatöitä pellolla, joten huomioittehan tämän pukeutumisessa (ulkoiluun sopivat vaatteet ja kengät, jotka saattavat ja saavat sotkeentua). Puutarhalla on mahdollista nauttia omia eväitä ulkokatoksen alla.

Yhteystiedot:

Käyntiosoite: Vähänkyröntie 3-6, 00610 Helsinki

Outi Kankaanpää, 040 661 8816

outi.m.kankaanpaa@hel.fi

nuorten.hel.fi/nuorisotalot/kumpulan-koulukasvitarha/

FB: Kumpulan koulukasvitarha

IG: kumpulan.koulukasvitarha­­

Artikkeliin liittyvät nuorisotalot

Avainsanat