Vinkit turvalliseen koulun päättäjäispäivään

Onnea kaikille koulunsa päättäneille! Kesäloman aloitus on monelle koululaiselle tärkeä ja odotettu päivä. Juhlapäivänä myös turvallisuus on tärkeä seikka. Nuorisotyöntekijät ovat tänäkin vuonna läsnä suosituilla kokoontumispaikoilla luomassa turvallista ilmapiiriä.  

Nuorisotyöntekijät tunnistaa vaatetuksesta, jossa on Helsinki-logo. Heidän lisäkseen paikalla on myös poliisi ja monia eri järjestöjä, joilta voi myös pyytää apua. Tämä varmistaa, että paikalla on riittävästi luotettavia aikuisia, joihin nuoret voivat tukeutua. 

Nuorisotyöntekijöiden ja muiden aikuisten tehtävänä on luoda turvallinen ilmapiiri, jossa jokainen voi nauttia juhlaillasta ilman huolta. Jos tarvitset apua tai juttuseuraa, voit pyytää sitä matalalla kynnyksellä. Ammattilaiset ja vapaaehtoiset ovat paikalla juuri sinua varten. Älä epäröi kääntyä heidän puoleensa, jos kaipaat tukea tai neuvoja. Turvallinen ja iloinen juhlapäivä on meidän kaikkien yhteinen tavoite. 

Vinkkejä sujuvaan juhlapäivään:  

  1. Sovi illan suunnitelmista ja kotiinpaluusta yhdessä vanhempien kanssa. 
  1. Varmista kaverin kanssa, että pidätte huolta toisistanne koko illan. 
  1. Lataa puhelimesi tai pidä laturi mukana.  
  1. Tunnista turvalliset aikuiset ja pyydä tarvittaessa apua itselle tai kaverille. 
  1. Muista, että alkoholi ja muut päihteet voivat aiheuttaa hallitsemattomia tilanteita. Pysymällä selvänä voit paremmin pitää huolta itsestäsi ja kavereistasi.  
  1. Nauti juhlapäivästä!