Tee äänesi kuulluksi – Nuorten aloiteoikeus Helsingissä

Aloiteoikeus on jokaisen 13-17-vuotiaan helsinkiläisen etuus, joka tarjoaa tilaisuuden kehittää kaupunkia oman näköiseksi! Nuorten aloiteoikeus on todellinen mahdollisuus päästä vaikuttamaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja tuoda esille omat ideasi kaupungin toiminnasta.

Mikä on nuorten aloiteoikeus?

Kesäseteli, metrojen USB-latauspistorasiat, Alppikylän huipun kunnostus ja Nuorten palvelut Oodissa ovat vain muutamia esimerkkejä toimenpiteistä, jotka ovat syntyneet nuorten aloitteesta!

Nuorten aloiteoikeus on yksi monista vaikuttamisen keinoista. Aloiteoikeudella halutaan kannustaa ja tuoda kuuluviin nuorten ehdotuksia ja parannusideoita Helsingin kaupungin toimintaan liittyvissä asioissa. Tämä tarkoittaa sitä, että sinä ja ystäväsi voitte vaikuttaa siihen millaisia palveluita, tapahtumia tai muutoksia haluatte nähdä omalla alueellasi tai koko kaupungissa.

Miksi sinunkin kannattaa tehdä aloite?

Aloitteiden avulla kaupunki saa arvokasta ja ajankohtaista tietoa siitä, mitä nuoret todella tarvitsevat ja toivovat. Nuorten ääni on merkityksellinen osa kaupungin tulevaisuutta, ja omissa ideoissa vain taivas on rajana.

Miten aloitteen voi tehdä?

Aloite on helppo tehdä! Tarvitset vain idean tai toiveen siitä, mitä haluat ehdottaa tai muuttaa ja miksi. Voit jättää aloitteesi kaupungin toimintaan kuuluvasta asiasta sähköisesti Helsingin kaupungin verkkosivujen kautta. Tämän jälkeen sinuun ollaan yhteydessä aloitteen etenemisestä.

Valmis vaikuttamaan?

Tee aloite yksin tai yhdessä kaverin kanssa, ja ole mukana tekemässä Helsingistä vielä viihtyisämpi kaupunki nuorille!