Nuorisotalot avoinna normaalisti

Yhä heikentyneen koronatilanteen vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti jatkaa koronarajoituksia 7.2.2022 saakka, joka vaikuttaa myös nuorisotilojen toimintaan. Nuorisotilat ovat kuitenkin edelleen auki.

Mikä muuttuu?

Nuorisotaloissa ei ole esityksiä, tapahtumia ja muita yleisötilaisuuksia 28.12.2021 –31.1.2022 välisenä aikana. Nuorisotaloissa ohjattua harrastustoimintaa järjestetään vain vuonna 2003 syntyneille ja sitä nuoremmille 7.2.2022 saakka. Samoin Helsingin kaupungin kirjastoissa, kulttuuritaloissa, sisäliikuntapaikoissa ja uimahalleissa ohjattua harrastustoimintaa järjestetään vain vuonna 2003 syntyneille ja sitä nuoremmille. Ohjattuun harrastustoimintaan osallistuessasi muistathan 16 vuotta täyttäneenä näyttää koronapassin.

Mikä pysyy ennallaan?

Nuorisotalot ovat auki normaalisti kaikenikäisille. Nuorisotalolle voit siis edelleen tulla ilman koronapassia vaikka hengailemaan. Maskisuositus nutalla jatkuu 13.2.2022 asti.

Muut palvelut, jotka ovat avoinna kaikille

  • Kirjastot ovat avoinna kaikenikäisille normaaliin tapaan. Kirjastossa et tarvitse koronapassia.
  • Museot ovat avoinna kaikenikäisille. Kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä museovierailta edellytetään koronapassi.
  • Kulttuurikeskusten galleriatilat ovat avoinna kaikenikäisille. Kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä edellytetään koronapassi.
  • Uimahallit ja sisäliikuntatilat pysyvät suljettuina suurelta yleisöltä 7.2. asti.

Miten saan koronapassin?

Koronatodistuksen eli koronapassin saa Omakannasta osoitteesta omakanta.fi.  Omakantaan pääsee kirjautumaan pankkitunnuksilla (suomi.fi-tunnistus). Passin voi joko tulostaa tai näyttää mobiililaitteelta (ota kuvakaappaus tai tallenna tiedosto kännykkääsi).

Jos ei pysty käyttämään Omakantaa, koronatodistuksen voi Helsingissä nyt noutaa tulostuspisteeltä Itäkeskuksen, Kannelmäen tai Malmin kirjastosta sekä keskustakirjasto Oodista. Tulostuspalvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia tai joilla on puutteita Omakannan koronatodistuksissa.

Tulostuspisteet ovat avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin 8–16 sekä tiistaisin ja torstaisin 10–18. Pisteellä asioivilla pitää olla mukanaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus.

Ohjeet koronatodistuksen lataamiseen: www.kanta.fi/koronatodistus

Käytäthän maskia nutalla

Pääkaupunkiseudulla on palattu laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta. Muistathan siis maskin, kun tulet meille.

Helsingin kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä sisätiloissa, mikäli sille ei ole terveydellistä estettä. Maskin käyttöä suositellaan myös liikennevälineissä. Maskisuositus on voimassa 13.2.2022 saakka.

Tulethan meille vain oireettomana. Muistetaan myös huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä varmistetaan riittävät turvavälit.

Pidetään huolta toisistamme!

Lisätietoa Helsingissä voimassa olevista keskeisistä suosituksista ja rajoituksista

Kuva: Katja Tähjä

Avainsanat