Syötävän Puiston historiaa

Syötävä Puiston alueella on viljelty hyötykasveja jo 1860-luvusta lähtien.

Wasili Winogradoff ja Ivan Scharin olivat kauppiaita, joilla oli alueella kasvihuoneita ja laajoja kasvimaita 1800–1900-lukujen taitteeseen asti. 1940- ja 1950-luvuilla pihapiiriä asutti Wickmanien telakkasukuun kuuluva perhe.

2000-luvulla pihapiiri siirtyi Helsingin kaupungin liikuntavirastolta Korkeasaaren hallintaan ja taloon majoitettiin satunnaisia eläintarhan työntekijävieraita. Pihapiiri jäi vähäiselle käytölle.

Syötävän Puiston yhteisöllisen kaupunkiviljelyalue

Maaseudun sivistysliitto perusti vuonna 2014 Syötävän Puiston yhteisöllisen kaupunkiviljelyalueen ja kulttuurikahvilan Mustikkamaalle Helsinkiin Korkeasaaren sillan kupeeseen. Paikalle palkattiin viljelykoordinaattori, jonka johdolla vuosia kesannolla ollut puutarha ja peltoalue otettiin uudelleen käyttöön. Pihapiirin vanhaan torppaan perustettiin tällöin myös Kulttuurikahvila.

Puistossa alettiin järjestää avoimia puutarhatalkoita, kursseja, työpajoja, leirikouluja ja tapahtumia. Torpan pihapiirissä hoidettiin yhteisöllisesti myös citykanoja, jotka saivat kesämökikseen pihatalon aitauksineen.

Kesällä 2018 Syötävän Puiston toiminta siirtyi Helsingin kaupungin nuorisopalveluille. Vuosina 2018–21 toimintaa koordinoi Herttoniemen nuorisotyöyksikkö ja keväällä 2021 puiston toiminta siirtyi ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikölle.

Uutisia aiheesta

Avainsanat