Nuorten ympäristötoiminnan ryhmät ja tapahtumat

Haemme nuoria mukaan uuden tilan suunnitteluryhmään!

Uusi tila nuorten ympäristötoiminnalle avataan vuoden 2024 aikana Pasilaan Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksen kanssa. Uuden tilan painopiste on nuorten omaehtoisessa toiminnassa ja ympäristötoiminnassa. 

Haemme nyt uuden tilan toiminnan suunnittelemisesta kiinnostuneita 13–29 –vuotiaita nuoria mukaan yhteiseen tilahankkeeseemme! Nuoret voivat olla yhteydessä ohjaajiin Instagramissa @nuortenymparistotila tai laittamalla viestiä Nina von Gruenewaldtille (puh/WhatsApp: 040 6610 142). 

Pasilan tilaan muuttaa myös retkeilyvälinelainaamo Wempaimisto, joka on sijainnut aiemmin Östersundomin leirikeskuksessa. 

Eläintoiminnan ryhmä:

Millainen lemmikki juuri sinulle sopisi? Haluaisitko lemmikin, mutta ette voi ottaa sellaista kotiin?

Tässä porukassa pääset harrastamaan, hoitamaan ja olemaan eläinten parissa. Ohjelmassa muun muassa eläinvieraita, yhdessä järjestettäviä lemmikkikahvilailtoja, tietoa lemmikeistä, eläinvierailuja erilaisissa toimipaikoissa ja muuta eläinaiheista yhteistoimintaa. 

Ryhmä kokoontuu maanantaisin Laajasalon nuorisotalolla klo 17.00–19.00.  
Toiminta on suunnattu 12–17-vuotiaille nuorille.  Lisätietoja antaa nuoriso-ohjaaja Aniela Ahtola (040 6582 799).

Seikkailukerho:

Himalajalle? Sukeltamaan luoliin? Varjoliitoa? Ei nyt ihan vielä, aloitetaan ensin helpommista.

Seikkailukerhossa retkeillään, kiipeillään, melotaan ja kokeillaan muita seikkailulajeja matalalla kynnyksellä. Kerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 17.00-19.00 Vuosaaressa Seikkailutalolla. Ryhmän toiminta on suunnattu 12–18-vuotiaillenuorille. Lisätietoja antaa nuoriso-ohjaaja Sampsa Vähä-Karvia (040 334 7209).

Harkiten Henkariin toiminta:

Kiinnostaisiko kirpparikierros tai luonnonkosmetiikan tekeminen hyvässä seurassa?

Harkiten Henkariin toiminnassa tutustutaan vastuullisiin hankintoihin, järjestetään kirpparikierroksia ja tapahtumia sekä tehdään yhdessä luonnonkosmetiikkaa. Tapaamiskertojen teemat, paikat ja ajankohdat vaihtelevat. Toiminta on suunnattu 13-25-vuotiaille nuorille. Jos haluat kuulla toiminnan sisällöstä ja aikataulusta lisää, ole yhteydessä nuoriso-ohjaaja Wilhelmiina Seppä-Ojanperään (040 180 1764).

Harkiten Henkariin ryhmä järjestää sunnuntaina 24. syyskuuta kello 13-17 vastuullisen kuluttamisen tapahtuman Tiivistämöllä, Suvilahdessa. Tapahtumassa on luvassa esityksiä, työpajoja sekä nuorten kirpputori. Tervetuloa!

Eettinen ruokatoiminta:

Nuorten Ympäristötilan eettisessä ruokatoiminnassa opitaan yhdessä ekologisesti kestävän ja ympäristöystävällisen ruuan valmistuksesta.

Ruokakurssi-toiminta
Valmiit nuorten ryhmät ja esimerkiksi kaveriporukat voivat suunnitella yhdessä ohjaajan kanssa itselleen sopivan, 2-6 kerran mittaisen, ruokakurssin. Kurssin teemat, reseptit ja aikataulut ovat ryhmän päätettävissä. Lisätietoja ruokakursseista antaa nuoriso-ohjaaja Nina von Gruenewaldt (040 661 0142).

Ekokahvilatoiminta
Ympäristötilan Nuorten Ekokahvila palvelee asiakkaita tilan tapahtumissa sekä kesäisin Nuorten Saarigalleriassa, Helsingin Vartiosaaressa. Kahvilatoimintaa toteuttavat nuoret ohjaajan johdolla. Lisätietoja ekokahvilatoiminnasta antaa nuoriso-ohjaaja Nina von Gruenewaldt (040 661 0142).

Avainsanat