Ryhmätoiminta Nuorten ympäristötila

Toimintaa järjestetään nykyiset rajoitukset ja suositukset huomioon ottaen. Toiminta on kesätauolla syyskuuhun 2022 asti.

Nuorten ympäristötilan pienryhmiin ilmoittaudutaan tapahtumat.hel.fi sivujen kautta. Lisätietoja saat ohjaajilta osoitteesta: ymparistotila@hel.fi.

Eettinen ruokatoiminta:

Nuorten Ympäristötilan eettisessä ruokatoiminnassa opitaan yhdessä ekologisesti kestävän ja ympäristöystävällisen ruuan valmistuksesta.

Ruokakurssi-toiminta
Valmiit nuorten ryhmät ja esimerkiksi kaveriporukat voivat suunnitella yhdessä ohjaajan kanssa itselleen sopivan, 2-6 kerran mittaisen, ruokakurssin. Kurssin teemat, reseptit ja aikataulut ovat ryhmän päätettävissä.

Ekokahvilatoiminta
Ympäristötilan Nuorten Ekokahvila palvelee asiakkaita tilan tapahtumissa sekä kesäisin Nuorten Saarigalleriassa, Helsingin Vartiosaaressa. Kahvilatoimintaa toteuttavat nuoret ohjaajan johdolla. Lisätietoja ekokahvilatoiminnasta antaa nuoriso-ohjaaja Nina von Gruenewaldt (040 661 0142).

Liikkumista lähiympäristössä -kerho:

Liikkumista lähiympäristössä ryhmä seikkailee ja retkeilee Laajasalossa sekä sen lähialueilla viikoittain. Luontoretkeilyn ohella tutustutaan matalan kynnyksen kautta erilaisiin liikuntalajeihin lumikenkäilystä pallopeleihin.  

Kerho kokoontuu joka torstai klo 15.30-17.30. Ryhmän toiminta on suunnattu 9–12-vuotiaille alakouluikäisille nuorille. Lisätietoja antaa nuoriso-ohjaaja Helena Jäntti (040-6117256).

Eläintoiminnan ryhmä:

Millainen lemmikki juuri sinulle sopisi? Haluaisitko lemmikin, mutta ette voi ottaa sellaista kotiin?

Tässä porukassa pääset harrastamaan, hoitamaan ja olemaan eläinten parissa. Ohjelmassa muun muassa eläinvieraita, yhdessä järjestettäviä lemmikkikahvilailtoja, tietoa lemmikeistä, eläinvierailuja erilaisissa toimipaikoissa ja muuta eläinaiheista yhteistoimintaa. 

Ryhmä kokoontuu maanantaisin Nuorten Ympäristötilalla klo 17.00–19.00.  
Toiminta on suunnattu 12–17-vuotiaille nuorille.  Lisätietoja antaa nuoriso-ohjaaja Aniela Ahtola (040 6582 799).

Löytöretkeilijät:

Löytöretkeilijät toiminnassa retkeillään, leireillään sekä opitaan ja suunnitellaan uutta. Jokainen retkikohde, leiri ja tapahtuma on erilainen. Luvassa on kaikkea metsäretkeilystä luontohetkeilyyn ja urbaaniin kaupunkiseikkailuun.  

Toimintaan ei tarvitse sitoutua kerrallaan koko kaudeksi vaan voit valita retkistä, työpajoista sekä leireistä itsellesi mieluisimmat ja osallistua niihin. Toiminnan tavoitteena on tarjota pääkaupunkiseudun nuorille retkeilyn, luontotoiminnan ja uuden löytämisen kokemuksia.  

Toiminta on suunnattu retken, leirin tai tapahtuman teemasta riippuen 13–29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille.

Tarjoamme myös retkipaketteja valmiille nuorten ryhmille. Lisätietoja retkipaketeista ja toiminnasta antaa nuoriso-ohjaaja Wilhelmiina Seppä-Ojanperä (040 180 1764).

Avainsanat