Palvelut Nuorten ympäristötila

Nuorten Ympäristötila tarjoaa muun muassa koululuokille erilaisia toiminta- ja tutustumispaketteja. Alueella on myös monenlaisia muita palveluita ja nähtävää.

Ympäristövälkkä

Mitä on ympäristötoiminta ja millaisia palveluita ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö tuottaa? Kouluilla on mahdollisuus tilata yksikön ohjaajat paikan päälle kertomaan ympäristötoiminnasta. Toimintakerrat toteutetaan yhteistyössä koulun lähinuorisotyöyksikön kanssa mahdollisen Nutavälkkä-toiminnan ohella.  

Ympäristövälkkä-toiminnassa käsitellään osallistavien toimintojen kautta erilaisia teemoja luonnonsuojelusta aktivismiin. Teemme yhteistyötä eri luonto- ja ympäristötoimijoiden kanssa. Kouluille vietävä toiminta on tällä hetkellä tauolla koronavirustilanteen vuoksi.

Lisätiedot: ymparistotila@hel.fi

Vartiosaari

Vartiosaari on Helsingin kaupungin omistama virkistyskäyttöön sopiva 82 hehtaarin suuruinen saari. Se sijaitsee itäisessä Helsingissä keskellä kaupunkirakennetta Laajasalon ja Vuosaaren välissä. Saareen kuljetaan veneellä.

Saaren monipuolinen luonto vaihtelee vanhojen huviloiden villiintyneistä pihapiireistä kosteisiin tervalepikoihin. Saarella on luontopolku, jonka varrella on muun muassa hiidenkirnu ja näköalakallio. 

Lisätiedot: Vartiosaari.fi 

Kauppakeskus Saari

Nuorten ympäristötila sijaitsee kauppakeskus Saaren alatasossa. Tilojen käyttäjillä on käytössään kauppakeskuksen tarjoamat palvelut. 

Lisätiedot: Kauppakeskussaari.fi 

Laajasalo

Laajasalo on kaupunginosa viheralueiden ja meren äärellä. Sillä on pitkä historia ja vahva oma identiteettinsä. Laajasalon kirjasto sijaitsee kauppakeskus Saaressa nuorten ympäristötilan yläpuolella toisessa kerroksessa.

Lisätiedot: 
Hel.fi/Laajasalo 
Laajasalo, Degerö-seura 
Laajasalon kirjasto

Avainsanat