Palvelut Meriharjun leirikeskus

Meriharjun luontotalon ja leirikeskuksen lähimaastot tarjoavat upeat puitteet ulkoilulle ja retkeilylle. Meriharjun leirikeskuksen asiakkaat voivat myös varata välineitä.

Ulkokäyttöön:

  • Ryhmäytymisvälineitä: kimppasukset, iso ryhmän kanssa liikuteltava kynä yms. 
  • Lumikengät 12 kpl (säädettävää kokoa, soveltuvat noin 12-vuotiaasta ylöspäin) 
  • Nuotiolettupannuja ja makkaratikkuja 

Muuta kiinnostavaa ja hyödynnettävää:

Jatulintarha: Portti metsään

Jatulintarha eli kivilabyrintti löytyy talon eteläpäädystä pihan ja metsän rajalta. Kivilabyrintin on tehnyt Juurielo ry. muinaisen jatulintarhamallin mukaan. Jatulintarhaa kutsutaan myös jättiläisenpoluksi ja sen kivikehien välissä kulkevaa mutkittelevaa polkua voikin kävellä labyrintin keskukseen ja takaisin. Jatulintarha on rajamerkki, portaali toisenlaiseen mielentilaan ja vertauskuvallisesti sen läpi kulkemalla voi tehdä matkan tarunhohtoisiin paikkoihin. Jatulintarha toimii hyvänä virityksenä esimerkiksi metsäretkelle lähtiessä. 

Oivallusten näyttely

Talon yläkertaan ja hieman muihinkin huoneisiin on koottu näyttely, jonka ajatuksena on tuoda luontoa sisälle taloon ja herätellä aisteja sekä aivonystyröitä havainnoimaan lähiympäristön monimuotoisuutta eri vuodenaikoina. 

Historiahuone

Sijaitsee talon toisessa kerroksessa ruokasalin takana. Huoneesta löydät lyhyen historiikin Meriharjun menneisyydestä sekä kuvia kotisisaropiston ajoilta. 

Viljelylaarit

Meriharjun luontotalolla on viljelylaareja etupihalla sekä patiolla. Niissä kasvatetaan muun muassa kasviksia, yrttejä, salaatteja ja syötäviä kukkia. Luontotalon asiakkaat saavat vapaasti käyttää laarien antia. Viljelylaarit on jaoteltu kauneus, terveys, herkku sekä kasvispatalaareiksi. 

Kauneuslaarissa kasvaa kauneudenhoitoon ja luonnonkosmetiikkaan soveltuvia kasveja, terveyslaarissa terveyskasveja, herkkulaarissa syötäviä kasveja ja kasvispatalaarin aineksista voi tehdä kasvispadan. Ruokasalista löytyy myös taulut, joissa kerrotaan lisätietoa laareissa kasvavista kasveista sekä lähiseudun villivihanneksista. 

Uutelan luontopolku


Uutelan alueella on luontopolku, jonka varrella pääsee tutustumaan muun muassa metsä- ja laidunmaisemiin, kluuvijärviin, silokallioihin ja rantaniittyihin. Luontopolun esitteitä löydät myös luontotalolta. 

Västäräkki seisoo rakkolevän päällä aallokkoisella merenrannalla.

Avainsanat