Palveluiden varaaminen

Bengtsårin leirisaari tarjoaa käyttövuoron varanneille erilaisia palveluita kuten keittiöpalvelut, sauna ja kanoottiretkivaraukset.

Kesäpalvelut

Leiriläisten käytössä on:

 • Iso urheilukenttä 
 • Erilaisia harrastusvälineitä kuten kanootteja, kajakkeja, jollia ja polkuveneitä 
 • Erilaisia pihapelivälineitä, frisbeegolfrata ja frisbeet sekä luonnon havainnointivälineitä, mm. kiikareita.  
 • Lisäksi voit lainata mm. disko- ja karaokelaitteet leirialueelle.  
 • Pienimuotoisia ohjelmapaketteja omatoimikäyttöön ovat mm. Bengtsårin kuvasuunnistus ja Itämeri luontopolku. 

Saarelta löytyvät myös Rantasauna ja Merisauna, jotka ovat talvisin myös majoituskäytössä, luontopolku, kaksi laavua ja kota. Vanha navetta on kunnostettu juhlia ja diskoja varten. 

Vanha navetta

Sauna ja kanoottiretkivaraukset

Varauksia aletaan ottaa vastaan kevään infokirjeen jälkeen. Täytä palveluiden ennakkovarauslomake ja lähetä se sähköpostitse: bengtsarin.leirisaari@hel.fi.

Bengtsår: palveluiden ennakkovaraus (kesätoiminta)

Toimintaranta

Keittiöpalvelut

Jokaiselle leirille jaetaan päivällisen yhteydessä perusruoka-aineet aamu- ja iltapalan tekemistä varten, joita täydennetään leirin kuluessa. Keittiössä valmistetaan leirien ruuat, jotka toimitetaan erikseen leirialueille leirien itse tarjoiltavaksi.

 • Pääsaarella leiriläisten ruuat kuljetetaan leirialueille ja samalla kerätään edellisen ruuan kuljetusastiat pois. Lounas tuodaan kello 11.00–11.30 ja päivällinen kello 16.00–16.30 (erityistarpeet ja -toiveet sovittava leirikohtaisesti erikseen keittiövastaavan kanssa). 
 • Barnholmin ja Aspholmin leiriläiset hakevat ruokansa venevajan noutopisteestä, johon ruoat toimitetaan lämpöastioissa: lounas kello 11.30 ja päivällinen kello 16.30. 
 • Kaikilla leiriläisillä on oltava omat ruokailuvälineet
 • Poikkeusjärjestelyt on sovittava keittiöstä vastaavan kanssa hyvissä ajoin

Tarkat ruokailijamäärät, allergiat sekä erikoisruokavaliot on ilmoitettava vähintään kaksi viikkoa (2) ennen saapumista. Täytetty ruokailu-tietolomake lähetetään osoitteeseen bengtsarin.leirisaari@hel.fi

Lataa ruokatilauslomake tästä ja lataa erityisruokavalio lomake tästä.

Saarelle saavuttaessa on otettava mahdollisimman pian yhteys keittiöpäällikköön tarkempien yksityiskohtien sopimista varten. Keittiöpäällikkö päivystää kello 9–11 ja 14–16, puh. (09) 310 891 38. Ilta-aikaan pulmatilanteessa ota yhteyttä saaren päivystäjään, puh. 050 559 1729.

 • Kaikilla leiriläisillä on oltava omat ruokailuvälineet. Keittiöpalveluita käyttävät sopivat hyvissä ajoin tarpeistaan saaren keittiövastaavan kanssa. 
 • Ota epäselvissä tapauksissa yhteyttä etukäteen keittiöpäällikköömme (09) 310 89138. Keittiöpäällikkö on tavoitettavissa 16.5.–15.8. välisenä aikana. 
Päätalo

Ilmastomenu

Bengtsårin leirisaarella käytössä on ilmastomenu. Ruuan osuus kulutuksen ilmastovaikutuksista on suunnilleen yhtä suuri kuin liikenteen tai asumisen. Ilmastomenun avulla haluamme tuoda näkyväksi sen, että jokaisen olisi hyvä tiedostaa ruokavalionsa seuraukset ilmastoon. Ilmastoruoka on myös sydänruokaa.

Katso Ilmastomenun esittelyvideo:

Video suomenkielisillä tekstityksillä

Video ruotsinkielisillä tekstityksillä/Video med svensk text

Video englanninkielisillä tekstityksillä/Video with english subtitles

Kuljetuspalvelut

Saaren yhteysvene liikennöi joka päivä 1.6.– 11.8. välisenä aikana, paitsi juhannuksena klo 8.40 ja 14.50. Lähtöajat ovat saaren päärannasta ja mantereella ollaan n. 10 min. myöhemmin. Vene lähtee välittömästi paluumatkalle käytyään mantereella. 

Kaikki saarelle saapuvat ja lähtevät leirit sopivat erikseen tulo- ja lähtöaikataulunsa, sekä muut erilliset kuljetustarpeensa. 

Leirien käyttöön tarkoitetut moottoriveneet säilytetään saaren päälaiturilla. Niillä onnistuvat leirien sisäiset pienet kuljetukset ja niitä lainataan saaren infopisteen kautta (samalla tavoin kuin muitakin välineitä). Lainattavat veneet on varustettu sähköperämoottorilla ja niiden käyttöön annetaan aina opastus ennen veneen luovuttamista leirien käyttöön. 

Avainsanat