Meriharjun luontotalon luontokoulut

Meriharjun luontotalo on valtakunnallisen luontokoulujen verkosto LYKEn sertifioitu jäsen.

Meriharjun ainutlaatuinen sijainti keskellä Uutelan komeita metsiä ja kutsuvien rantojen kupeessa tekee siitä Itä-Helsingin helmen, jossa on helppo lumoutua luonnosta.

Tule luokkasi kanssa löytämään kipinä luontosuhteen vahvistamiseen! 

Meriharjun luontotalo tarjoaa kokonaisvaltaisia, toiminnallisia ja elämyksellisiä luontokouluohjelmia 4.–9.-luokkalaisille.

Toiminnan pääpainopisteinä ovat toiminnallinen oppiminen, elämykset ja oivallukset. Ohjelmat tukevat ja täydentävät koulussa opittua nivoutuen näin osaksi laajempaa, koulussa tapahtuvaa opiskelua. 

Ilmoittautuminen luontokouluihin: kultus.fi
Ilmoittauduthan viimeistään 3 viikkoa ennen tapahtuma-aikaa.

Meriharjun luontokoulujen ohjelmat

Luontokoulukausi painottuu keväällä huhti-toukokuulle ja syksyllä syys-lokakuulle. Luontokouluohjelmiin on hakuaika kaksi kertaa vuodessa. Ohjelmien tarkemmat ajankohdat löytyvät kultus.fi ilmoittautumisen yhteydessä.

Tutkiva oppiminen: ravintoverkko (suunnattu 6.-7. luokkalaisille)

Vietä päivä tutkivan oppimisen parissa! Tutustumme siihen, miten kaikki eliöt ovat yhteyksissä toisiinsa ravintoverkon kautta. Olemme osan päivästä ulkona rannalla ja metsässä sekä osan päivästä sisällä luontotalolla. Päivä painottuu oppilaiden omaan tutkimukseen pienryhmissä. Aiheena on yhden eliön ravintoverkko, joka työstetään iPadeilla.

Ohjelman kesto: kolme ja puoli tuntia

Maksimi osallistujamäärä: 24 oppilasta

Elämyksellinen luontoretki (Suunnattu 4.-6. luokkalaisille tai 7.-9. luokkalaisille)

Retki Uutelan upeissa luonnonmaisemissa kaikkia aisteja käyttäen. Teemme erilaisia toiminnallisia harjoitteita, jotka tukevat ja syventävät luontosuhdetta.

Ohjelman kesto: kaksi ja puoli tuntia

Maksimi osallistujamäärä: 24 oppilasta

Itämeripäivä (suunnattu 5.-7. luokkalaisille)

Itämeriaiheinen luontokouluohjelma yhteistyössä SATAKOLKYT-hankkeen kanssa. Tutustumme toiminnallisesti Itämeren ominaispiirteisiin ja pohdimme Itämereen liittyviä haasteita ratkaisukeskeisesti. Opimme miten voimme yhdessä pitää huolta Itämerestä, Pohjoisen herkästä helmestä.

Ohjelman kesto: kolme ja puoli tuntia

Maksimi osallistujamäärä: 24 oppilasta

Metsäpäivä (suunnattu 5.-7. luokkalaisille)

Metsäteemainen luontokoulupäivä, jossa tutustutaan suomalaiseen metsään muun muassa kansanperinteen, metsän hyvinvointivaikutusten ja jokamiehenoikeuksien kautta. Pohdimme päivän aikana kuinka voimme nähdä metsän monesta eri näkökulmasta ja kuinka voimme retkeillä metsässä luonto sekä muut retkeilijät huomioon ottaen.

Ohjelman kesto: kolme ja puoli tuntia

Maksimi osallistujamäärä: 24 oppilasta

Ilmiö: Uhanalaiset eläimet (suunnattu 5.-8. luokkalaisille)

Uhanalaiset eläimet -ohjelma on inspiroiva ja innostava ilmiöpohjainen oppimisen kokonaisuus, joka koostuu kolmesta tapaamiskerrasta. Tavoitteena on syventää ymmärrystä uhanalaisuudesta sekä kaikkien eliöiden riippuvuussuhteista tutkivalla ja toiminnallisella työotteella. Oppilaat tekevät pienryhmätyönä tutkimuksen ja luovan tuotoksen yhdestä valitsemastaan uhanalaisesta eläinlajista. Ohjelma tehdään Korkeasaaren luontokoulu Arkin ja Meriharjun luontokoulun yhteistyönä.

Ohjelman kesto: kaksi kolmen ja puolen tunnin tapaamiskertaa Meriharjussa, sekä yksi viiden tunnin tapaamiskerta Korkeasaaressa

Maksimi osallistujamäärä: 24 oppilasta

Syötävän puiston luontoryhmäytys (suunnattu 7.-9. luokkalaisille)

Luonnonläheinen ja innostava ryhmäytyspäivä Syötävässa puistossa, Mustikkamaalla.

Varaa luokallesi luonnonläheinen ja innostava ryhmäytyspäivä merellisessä puutarhamiljöössä Syötävässä puistossa Mustikkamaalla. Teemme ryhmäytymistä vahvistavia harjoituksia sekä siivoamme Mustikkamaan rantoja SATAKOLKYT-hankkeen hengessä. Luontoryhmäytyspäiviä järjestetään syyslukukauden alussa ja niihin on erillinen haku kultus.fi.

Ohjelman kesto: kolme ja puoli tuntia

Ajankohta: luontoryhmäytyspäiviä järjestetään syyslukukauden alussa

Maksimi osallistujamäärä: 25 oppilasta

Meriharjun luontoryhmäytys (suunnattu 7.-9. luokkalaisille)

Luonnonläheinen ja innostava ryhmäytyspäivä Uutelassa.

Varaa luokallesi luonnonläheinen ja innostava ryhmäytyspäivä metsässä ja meren rannalla Uutelan upeissa maisemissa, Meriharjun luontotalon läheisyydessä. Teemme ryhmäytymistä vahvistavia harjoituksia luonnossa ja olemme koko päivän ulkona. Luontoryhmäytyspäiviä järjestetään syyslukukauden alussa ja niihin on erillinen haku kultus.fi.

Ohjelman kesto: kolme ja puoli tuntia

Ajankohta: luontoryhmäytyspäiviä järjestetään syyslukukauden alussa

Maksimi osallistujamäärä: 25 oppilasta

Muut Helsingin luontokoulut

 

Avainsanat