Kulttuurilabra – tila nuorten kulttuurisille kokeiluille

Neljän vuoden työ kannatti. Nuorten hieno Ruutibudjettialoite on nyt totta! Roihuvuoreen (Untuvaisentie 2) on remontoitu nuorten oma tila, Kulttuurilabra.

Ajankohtaista

Klikkaa julisteet isommiksi.

Talvilomaviikon aloittaa Improvisaatiota kaikille 19. – 20.2.  

Talviloman taidetyöpajat Kulttuurilabrassa

KulttuuriLabran taidetyöpajoissa 22-23.1.2022 tehtyjä teoksia esillä Hertsin nuorten näyttelytilassa 29.1-27.2.2022. (Linnanrakentajantie 2)

Torstaina ja perjantaina pysähdymme taiteen tekemisen äärelle, työpajat klo 11-15. Hiljennymme kaamokseen maalaten ja valokuvaten ja näitä yhdistellen. Lopulta, lauantaiksi ja sunnuntaiksi rakennamme tilaan Valokahvilan, joka on avoinna kaikille 14-18. Valokahvilassa esillä aiemmin talviloman aikana tehtyjä teoksia. Lämpimästi tervetuloa! 

Työpajoihin haku harrastushaun kautta. Valokahvila auki vallitsevat rajoitukset huomioiden, yli 16 v tarkistamme koronapassin. 

Ideasta taiteeksi -mentorryhmä 16.11.2021–29.3.2022  

Teokset ja työpajat Kulttuurilabrassa

Lämminhenkinen Kaamos -tapahtuma 18.- 19.12.2021 klo 13-16.

Kulttuurilabran nykytanssi workshop

Olimme mukana Valokartano -tapahtumassa nuorten tekemällä valoteoksella ja kuunnelmalla

Valoteos Valokartano -tapahtumassa
Poistokirjoista installaatioksi teoksia.

Menneistä workshopeista ja tapahtumista sekä ajankohtaisista asioita löydät tietoa: ig: kulttuurilabra

 Kulttuurilabra-tilahankkeen tavoitteena oli saada nuorten omaehtoisen toiminnan tila Roihuvuoreen. Tilan tarkoituksena on mahdollistaa nuorille mm. omien esityksien tai teosten esiintuominen, pop up -kahviloiden ja tapahtumien järjestäminen ja osaamisen jakaminen.  

Tilahankkeen ollessa vireillä, nuoret tekivät oman näköistään taidetta Herttoniemen nuorisotyöyksikön kulttuurityöryhmän tukemana, osallistuen sekä alueellisiin että valtakunnallisiin tapahtumiin. He tekivät mm. Lux Hki oheisohjelmaan valoteoksia ja pääsivät mukaan kansainväliseen Agenda Art 2030 teossarjaan Töölönlahdelle. Kulttuurilabran viisi nuorta teki myös opintomatkan Kööpenhaminaan syksyllä 2019, tavoitteena inspiroitua Kraftwerket nimisestä nuorten kulttuuritilasta.    

Lisätietoja

Päivi Manninen
p. 040 1830605
paivi.h.manninen@hel.fi
ig: paivihertsi

Marjaana Veikkanen
p. 041 5121738, 
marjaana.veikkanen@hel.fi, 
ig: marjaanateatteri