Mistä kesätyö?

Meillä Kontulan nuorisotyöyksikössä kannustetaan ja autetaan alueen nuoria hakemaan kesätöitä! Ilmoituksia kesätyöpaikoista alkaa ilmestyä heti tammikuussa! Kannattaa olla itse aktiivinen ja pysyä kuulolla, kysellä ja tutkiskella!

Helsingin kaupungin 16-17-vuotiaiden kesätyörekry alkaa 5.2.2024.
(Tänä vuonna nuorten kesätöitä voivat hakea kaikki kalenterivuoden aikana 16 ja 17 vuotta täyttävät peruskoulun suorittaneet.)

Kesäsetelipaikkoja Helsinkiläisille ja helsingin koulujen 9.luokkalaisille ja TUVA-luokkalaisille.
Kesäseteli on nuorten, yrittäjien ja Helsingin kaupungin yhteinen hanke. Kesätyöseteli helpottaa sinua kesätyöpaikan saamisessa.
Kesätyön vähimmäisvaatimuksena on 60 tunnin työaika ja vähintään 500 euron palkka, ellei alan työehtosopimus edellytä korkeampaa palkkaa. Kesäseteli on henkilökohtainen, numeroitu ja voimassa vain yhden vuoden aikana.
Kerro työpaikkaa hakiessasi että sinulla on käytössäsi 350 euron arvoinen Kesäseteli, joka korvataan työnantajallesi Helsingin kaupungilta työsuhteen päätyttyä.
Muista hakea itsellesi Kesäseteli 14.2. alkaen TÄÄLTÄ!

Myös 13-vuotiaat, jotka täyttävät samana vuonna 14, voivat saada kesätyöpaikan TTT- kesätyöharjoittelun kautta (Tutustu Työelämään ja Tienaa -harjoittelu, jonka kautta on mahdollisuus päästä esimerkiksi eri kauppoihin).

Töitä etsiessä kannattaa pitää silmät ja korvat auki, sillä vinkkejä työpaikoista voi löytää melkein mistä vain. Kannattaa hyödyntää myös ystävien, tuttujen ja sukulaisten kontakteja. Mitä enemmän tiedustelee ja kyselee, sitä todennäköisempää on, että saat tietoosi ”jonkun jossain, joka tarvitsisi kesätyöntekijää”.

Työpaikoille voi myös kävellä reippaasti sisään ja kysyä suoraan, olisiko paikkaan mahdollista päästä kesätöihin.

Seuraa myös aktiivisesti sosiaalista mediaa. Yritykset mainostavat kesätyöpaikkojaan ja erilaisia unelmien kesätyö -hankkeitaan usein juuri somessa.

Hei sinä, Mellunkylän alueen nuori! Kontulan nuorisotyöyksikkö järjestää myös kesätyönhakupajoja oman alueen nuorille! Katso ajat ja paikat TÄÄLTÄ! Työpajoissa autetaan CV:n ja työhakemusten tekemisessä, voidaan keskustella työhaastattelutilanteista ja työelämän käytännöistä sekä etsitään yhdessä mahdollisia kesätyöpaikkoja ja saat konkreettista apua hakemiseen! Ja nuoriso-ohjaajalle voi aina laittaa viestiä ja kysyä apua!

Hei sinä, Mellunkylän alueen nuori! Järjestämme myös Mellunkylän alueen nuorille ilmaisia koulutuksia, joista on hyötyä kesätyönhaussa. Työnantajan silmissä näytät hyvältä, jos sinulta löytyy esimerkiksi hygieniapassi sekä todistus siitä, että olet käynyt ensiavun peruskurssin.

Tsemppiä kesätöiden hakuun!

Paljon tietoa kesätöistä saat sivulta:

Kunkoululoppuu.fi

Kannattaa myös käydä tutustumassa Treamer-palveluun, joka mahdollistaa keikkaluonteisen työnteon esimerkiksi koiran tai lapsenvahtina! https://www.treamer.com/

Avainsanat