Tilojen käyttö- ja toimintaohjeet

Haluamme antaa mahdollisimman hyvät ennakkotiedot Pihlajamäen nuorisotalon palveluista ja mahdollisuuksista. Jos ohjeiden lisäksi jää kysyttävää, voitte ottaa yhteyttä sähköpostitse tai soittaa kaikissa vuoroonne liittyvissä käytännön asioissa.

 1. Varausvahvistuksen saatuanne ottakaa yhteyttä nuorisotalon henkilökuntaan hyvissä ajoin ennen vuoron alkua sopiaksenne tilojen käytön perehdytyksestä, avaimen hausta ja tilojen omatoimisen käytön sopimuksen allekirjoittamisesta.
 2. Huomioithan, että omatoimisen käytön sopimuksen voi allekirjoittaa vain täysi-ikäinen henkilö, joka vastaa tilojen käytöstä.

Tiloja voi käyttää vain sovittuna aikana

Muusta käytöstä aiheutuneet kulut (esim. vartiointikulut) on korvattava. Myönnetty vuoro sisältää alku- ja loppuvalmistelut.

Otathan huomioon, että talossa saattaa toimia samanaikaisesti useampia ryhmiä ja talon vuokraaminen kokonaisuudessaan yksityiskäyttöön onnistuu vain poikkeustapauksissa.

Saapuessanne talolle ja vuoronne aikana:

 • Myönnettyjen käyttövuorojen aloitus- ja lopetusaikoja tulee noudattaa. Alkujärjestelyt ja loppusiivoukset tulee sisältyä teille myönnettyyn aikaan.
 • Jokaiselta käyntikerralta ryhmä kuittaa käyneiden henkilöiden määrän sekä tilojen käyttöajan nuorisotalon järjestöpäiväkirjaan (löytyy ulko-oven viereiseltä pöydältä). Kuittaus pitää aina varustaa allekirjoituksella.
 • Tilojen käyttäjien tulee käytön jälkeen palauttaa tavarat ja huonekalut alkuperäisille paikoilleen. Omia tavaroita käyttäjät voivat säilyttää nuorisotalon tiloissa vain sovitusti. Tavaroiden säilyttäminen on omalla vastuulla, nuorisopalvelut ei korvaa varastettua tai vahingoitettua omaisuutta.
 • Kalusteissa tai talon rakenteissa ilmenevistä vioista tulee ilmoittaa henkilökunnalle talon puhelinnumeroon 09 310 89082. Mikäli vika vaatii akuuttia huoltoa voi ottaa yhteyttä huoltoon 0303 22333 (24 h). Pienemmistä vioista voi myös ilmoittaa sähköpostitse pihlajamaen.nuorisotalo@hel.fi.
 • Huolehdi, että ette päästä taloon ulkopuolisia kävijöitä. Talolla on monia erinäisiä käyttäjiä ja tilojamme käyttävät myös talon vertaisohjaajat. Kaikki asianomaiset liikkuvat talossa omilla avaimillaan.
 • Nuorisotalo on päihteetön paikka. Talossa tai talon lähialueilla ei saa käyttää päihdyttäviä aineita. Tupakkatuotteet ovat myös päihdyttäviä aineita.
 • Talon palovaroitinjärjestelmä sijaitsee keittiöön vievän käytävän seinällä. Järjestelmän vieressä on ohjeet kuinka tulee toimia, jos joku varoitin alkaa hälyttää. Ympäri taloa sijaitsevat varoittimet reagoivat savuun, lämpöön, pölyyn ja vesihöyryyn. Palovaroittimista ei lähde suoraan hälytystä pelastuslaitokselle, vaan tulipalon sattuessa soitto 112:een tulee aina tehdä itse.

Huolehdi, että tilankäyttönne vastuuhenkilö on tietoinen seuraavista asioista:

 1. Alkusammutuskaluston sijainti ja toimivuus.
 2. Talon turvallisuus- ja pelastussuunnitelmaan on perehdytty.
 3. Ensiapukaappi sijaitsee keittiössä.
 4. Avotulen teko ja kynttilöiden (myös tuikkujen) polttaminen on ehdottomasti kiellettyä!
 5. Jokainen tilojen käyttäjä tarkastaa käytön päätteeksi, että rakennus on tyhjä, ovet ja ikkunat suljettu, tavarat ja huonekalut on laitettu takaisin paikoilleen, sähkölaitteet ovat pois päältä, keittiön kylmälaitteiden ovet kunnolla kiinni ja valot sammutettu (yksi valokatkaisin löytyy vielä konsolipelihuoneen ovesta heti vasemmalta seinältä.
 6. Varmista, että salin ulko-ovi menee takanasi kunnolla kiinni.

Talon henkilökunta opastaa sinua mielellään talon käyttöön liittyvissä asioissa.

Avainsanat