Digiarkisto

Nuorisokulttuuriseen digitaaliseen arkistoon tallennetaan nuorisotyöhön liittyvää ja nuorten tuottamaa aineistoa. Arkistoon kootaan sekä vanhaa kuvamateriaalia että uutta digitaalista materiaalia.

Millaista materiaalia digiarkistossa on?

Arkistoon on kerätty muun muassa valokuvia, musiikkivideoita, lyhytelokuvia ja taltiointeja. Materiaalia voi käyttää tarvittaessa myös myöhemmin (näyttelyihin, julkaisuihin tms.), jos käyttöoikeuksissa ei ole ongelmia.

Juniori Ääni ja Vimma 2005

Dokumentti vuoden 2005 Junnu Vimmasta. Ohjaus Sike Sillanpää

Nuorten taidetapahtumasta Loisteeseen

Martti Suosalo ja Satu Silvo kertovat muistojaan nuorten taidetapahtumista. Suosalo oli vuonna 1983 mukana Narrin toiminnassa. Taustamateriaali nuorten taidetapahtumista Hohto 1994, Loiste 2002 ja Loiste 2003.

Supafly 3

Dokumentti hip-hop -kulttuurista Helsingin Itäkeskuksesta. Haastattelussa mm. Uniikki. Lue lisää Supafly-historiasta

Saanko arkistosta apua omien materiaalieni digitointiin?

Digitointipisteen voivat varata 15–29-vuotiaat nuoret ja nuorisopalveluiden työntekijät. Digitoidun materiaalin voi halutessaan tallettaa digiarkistoon, jossa sitä säilytetään tuleville sukupolville.

Digiarkistossa on mahdollista myös siirtää vanhat AV-matskut digimuotoon. Onko sinulla vanhoja videonauhoja, joihin on tallennettu muistoja vuosien takaa? Löytyykö paperikuvia, dioja tai negatiiveja, joita haluaisit ehostaa digitaalisesti? Autamme mielellämme!

Siirto onnistuu ainakin seuraavilta formaateilta:

  • VHS/S-VHS
  • miniDV, DVcam
  • hi8

Nuorten omaa tuotantoa oli laajasti esillä:

Nuorten media on toteuttanut livestriimauksia jo vuodesta 2000. Digiarkistoon on tallennettu useita kulttuuritapahtumia, joissa nuoret esittävät mm. tanssia, musiikkia, teatteria ja maalaavat graffiteja.

Ääni ja Vimma 2014 -dokumentti

Hattumedian nuoret vapaaehtoiset toteuttivat useana vuonna massiivisen Ääni ja Vimma -taltioinnin. Dokumentti näyttää tunnelmia ÄV-finaalista 2014.

Hattutehtaan nettisivu englanniksi

Kuva-arkisto

Digiarkistoon kuuluu myös kuva-arkisto, josta löydät valokuvia 1940-luvulta tähän päivään. Kuva-arkistosta löydät valokuvia myös nuorisopalveluiden erilaisista toiminnoista ja tapahtumista.

Nuorisopalveluiden työntekijät voivat tuoda työhön liittyvät valokuvansa digiarkistoon ja halutessaan julkaista ne myös kuva-arkiston kautta.

Missä näen digiarkiston materiaaleja?

Digiarkistolla on käytössään Gruppo Oy Avokkado tietokanta https://nk.gruppo.fi/

Koko arkistoon voit tulla tutustumaan paikan päälle.

Ota meihin yhteyttä!

Ilmoita tulostasi etukäteen sähköpostitse tai puhelimitse 041 512 1714 (ark. 10–16).

Risto Kurho
risto.kurho@hel.fi
puh. 041–512 1714

Koskelan nuorisotalo
Antti Korpin tie 3

Yhteistyökumppanit

Arkisto on kehitetty osana Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Myötätuulessa-projektia.