Esikoulut

Lasten liikennekaupunki järjestää taas eskareiden perinteisiä ja huippusuosittuja liikennekouluja!

Lasten liikennekaupungin supersuositut kevään 2024 eskareiden liikennekoulut tulevat varattaviksi 13.12.2023 klo 10.00 alkaen!

Liikennekoulut ovat erinomaisia mahdollisuuksia tutustua lasten kanssa liikenteeseen ja valmistaa tulevia koululaisia koulumatkaan. Liikennekouluissa opetellaan teoriassa ja käytännössä turvallista suojatien ylittämistä ja liikenteessä liikkumista. Liikenteeseen tutustutaan polkuautoillen, liikennekaupungin ohjaajien opastuksella turvallisessa ympäristössä.

Opetuksen sisältö koostuu tärkeimmistä jalankulkijan ja pyöräilijän liikennesäännöistä, kuten liikennemerkeistä, suojatien ylittämisestä, sääntöjen merkityksestä, turvallisten reittien valitsemisesta sekä vuodenaikojen vaikutuksesta liikenteessä liikkumiseen.

Liikennekoulu on kaksiosainen. Jokainen ryhmä varaa itselleen kaksi 1h kestoista vierailua liikennekaupungissa. Käytännön harjoittelussa liikutaan ulkona, säässä kuin säässä, sekä jalan että polkuautoillen.

Tunnille voi osallistua maks. 25 lasta. Opetuskielenä on suomi, ruotsinkielisistä liikennekouluista tiedotetaan erikseen. Liikennekaupungin välineiden ja pintojen puhdistamiseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Liikennekoulut ovat tarkoitettu vain 2016 syntyneille eskareille.

Liikennekoulut ovat maksuttomia ja niitä voi varata kaikkien alueiden esikouluryhmät.

Esikouluryhmien aikuiset voivat varata ryhmän vierailut täältä

HUOM! Varaaminen on mahdollista keskiviikosta 13.12.2023 klo 10.00 alkaen!

Avainsanat