Café Raparperimeri 2021

Kumpulan koulukasvitarhalla avautui 9.6. alueen nuorten suunnittelema ja toteuttama ekologinen luontokahvila Café Raparperimeri. Tervetuloa rentoutumaan idylliseen puutarhamiljööseen!

Tuoreissa itse leivotuissa leivonnaisissa ja kasvisherkuissa käytämme mahdollisimman paljon oman maan satoa ja kahvinamme pienpaahtimokahvia. Kesäkahvilan yhteydessä voit pelata myös erilaisia piha- ja lautapelejä sekä osallistua nuorten järjestämiin työpajoihin. Voit myös rentoutua riippukeinuissa kirjoja lukien. Koirat ovat tervetulleita kytkettyinä kahvilaan. Puutarhasta löytyy esteetön wc.

Kesän 2021 tunnelmia

Viikko 23

Avajaisviikolla käytimme maanantain ja tiistain kahvilakauden suunnitteluun sekä valmisteluun. Alkusählingeistä huolimatta keskiviikon kahvilakauden starttaus oli huippumenestys ja palaute sydäntä lämmittävää. Leipomukset onnistuivat maan mainiosti, asiakkaamme sanoja lainaten:

Keksit olivat herkullisia, porkkanakakku taivaallista, muah!

Toivomme, että hieno alku enteilee mahtavaa kahvilakesää. Nähdään koulukasvitarhalla herkuttelun merkeissä!

Rakkaudella,
Café Raparperimeren kesäpoppoo ❤

Viikko 24

Biennaaliviikon menestys ulottui kahvilaan asti – asiakasmäärät olivat ennätyksellisen korkeat ja herkkujen menekki suurta. Asiakkaiden joukossa näkyi sekä uusia että myös jo kanta-asiakkaiksi muodostuneita tuttuja kasvoja. Asiakkaat ovat nauttineet kahvilan puutarhamiljööstä pitkiäkin aikoja pelaten, leväten, jutellen sekä toki myös herkutellen 🙂

Aukioloajat

Kesäkahvila on auki pääsääntöisesti ti, ke ja to klo 14–19. Inspiroidumme myös viikon ajan 14.–18.6. ja 5.7.–9.7. Helsinki Biennaalista, jolloin olemme auki ma-pe. Juhannusviikolla kahvila on avoinna ti-ke klo 14-19.

Kahvilan aukiolot ja viikottaiset tarjonnat voit katsoa:
Facebook Café Raparperimeri
Instagram @caferaparperimeri 

Maksutavat

Kesäkahvilassa on käytössä MobilePay, korttimaksu ja käteinen.

Kahvilan taustaa

Café Raparperimeri on alueen nuorten suunnittelema ja toteuttama kahvila. Se toimi ensimmäistä kertaa Kumpulan koulukasvitarhalla kesällä 2019 ja työllisti 18 nuorta eripituisiin työsuhteisiin. Rento tunnelma ja nuorten leipomat tuoreet leivonnaiset houkuttelivat kahvilaan asiakkaita vauvasta vaariin.

Idea kahvilasta syntyi syksyllä 2018 Pasilan nuorisotyöyksikön Ruutibudjetin työpajoissa. RuutiBudjetti on osallistuvan budjetoinnin malli, jossa nuorten vapaa-ajan toiminnasta ja palveluista päätetään yhdessä nuorten kanssa. Osa kahvilaan työllistyneistä nuorista oli jo keväällä 2019 mukana suunnittelemassa kahvilaa: nuoret keksivät kahvilan nimen, suunnittelivat logon, tarjottavat ja ohjelman. Kahvila oli mukana myös Sadonkorjuujuhlilla, Koskelan kyläjuhlilla ja koulukasvitarhan Kauhujen puutarhassa.

Avainsanat