Café Raparperimeri kiittää kesästä 2022

Kumpulan koulukasvitarhalla oli jälleen auki koko kesän 2022 alueen nuorten suunnittelema ja toteuttama ekologinen luontokahvila Café Raparperimeri.

Tuoreissa itse leivotuissa leivonnaisissa ja kasvisherkuissa käytimme mahdollisimman paljon oman maan satoa ja kahvinamme pienpaahtimokahvia. Kesäkahvilan yhteydessä oli mahdollista pelata myös erilaisia piha- ja lautapelejä sekä osallistua nuorten järjestämiin työpajoihin. Koirat olivat tervetulleita kytkettyinä kahvilaan. Puutarhasta löytyy esteetön wc.

Aukioloajat

Kesäkahvila on kesältä 2022 suljettu. Toivottavasti näemme jälleen kesällä 2023!

Kahvilan aukiolot ja viikottaiset tarjonnat voit katsoa:
Facebook Café Raparperimeri
Instagram @caferaparperimeri 

Maksutavat

Kesäkahvilassa on käytössä MobilePay, korttimaksu ja käteinen.

Kahvilan taustaa

Café Raparperimeri on alueen nuorten suunnittelema ja toteuttama kahvila. Se toimi ensimmäistä kertaa Kumpulan koulukasvitarhalla kesällä 2019 ja työllisti tuolloin 18 nuorta eripituisiin työsuhteisiin. Rento tunnelma ja nuorten leipomat tuoreet leivonnaiset houkuttelivat kahvilaan asiakkaita vauvasta vaariin.

Idea kahvilasta syntyi syksyllä 2018 Pasilan nuorisotyöyksikön Ruutibudjetin työpajoissa. RuutiBudjetti (nykyinen Nuorten Budjetti) on osallistuvan budjetoinnin malli, jossa nuorten vapaa-ajan toiminnasta ja palveluista päätetään yhdessä nuorten kanssa. Osa kahvilaan työllistyneistä nuorista oli jo keväällä 2019 mukana suunnittelemassa kahvilaa: nuoret keksivät kahvilan nimen, suunnittelivat logon, tarjottavat ja ohjelman. Kahvila oli mukana myös Sadonkorjuujuhlilla, Koskelan kyläjuhlilla ja koulukasvitarhan Kauhujen puutarhassa.

Avainsanat