Esittely

Viikin nuorisotalolla järjestään viikoittain paljon erilaista toimintaa eri-ikäisille nuorille. Voit joko itse perustaa toimintaryhmän tai liittyä jo olemassa olevaan. Myös eri järjestöt järjestävät nutalla harrastustoimintaa, johon voi ilmoittautua mukaan.

Tule löytämään oma juttusi!

Viikin nuorisotalolla on paljon tilaa tehdä juuri sitä mitä sinä haluat tehdä. Nuorisotalon isossa keittiössä voidaan kokkailla yhdessä kavereiden ja ohjaajien kanssa. Nutalla voit tavata kavereita, pelata lautapelejä tai vaikka vain hengailla. Kaksi bilispöytää aulassa mahdollistavat isommatkin turnaukset. Myös pingispöytä löytyy salista.

Liikuntasalissa voit pelata sählyä, harrastaa nyrkkeilyä tai perustaa vaikka oman tanssiryhmän.  Tilassa on hyvä äänentoisto ja valot eli vaikkapa discon tai muun tapahtuman järjestäminen on mahdollista. Tanssiryhmiä varten tilasta löytyvät myös suuret peilit ja voit liittyä mukaan nutan omaan tanssiryhmään (k-pop, hiphop).

Nutalla on myös useita pienryhmätiloja, joissa voit vapaasti harrastaa kädentaitoja, jutella rauhassa kaverien kanssa tai pelata vaikka pleikkaa ja uusimpia konsolipelejä.

Nähdään nutalla!​

Ohjaajat

 • Mohamed Ibrahim, Nuoriso-ohjaaja
  mohamed.ibrahim@hel.fi
  040 674 8772
 • Iina-Maria Nupponen, Nuoriso-ohjaaja
  iinamaria.nupponen@hel.fi
  040 194 2962
 • Noora Parkkonen, Nuoriso-ohjaaja, alue- ja osallisuustyö
  noora.parkkonen@hel.fi
  040 352 8865
 • Karoliina Aalto, Nuoriso-ohjaaja
  karoliina.aalto@hel.fi
  040 182 8894
 • Jere Martikainen, Nuoriso-ohjaaja
  jere.martikainen@hel.fi
  040 629 0204
 • Lea Packalén, Nuorisotyöyksikön päällikkö
  lea.packalen@hel.fi
  040 727 3083

Nuorisotalon puhelinnumero: 040 334 8057

Vertaistoiminta

Mitä on vertaistoiminta?

Vertaisohjaajat eli vertsut ovat ryhmä nuoria, jotka valitaan vuosittain haastatteluiden perusteella. Vertsut toimivat Viikin nuorisotalon arjessa yhden toimintavuoden ajan tuottaen muille nuorille toimintaa. Vertsuryhmä koulutetaan kauden alussa viikonlopun mittaisessa koulutuksessa. Koulutus sisältää mm. ohjaus-, vuorovaikutus – ja ryhmätyötaitojen harjoitusta sekä toimintaa ohjaavien periaatteiden oppimista. Vertaisohjaajat pääsääntöisesti toimivat Viikin nuorisotalolla itsenäisesti nuoriso-ohjaajien taustatuella.  Vertsut osallistuvat myös mm. retkiin, leireihin, tapahtumiin tai yönutiin.

Kuka voi olla vertaisohjaaja?

Ryhmään valitaan 17–25- vuotiaita nuoria, joilla on halua oppia uusia taitoja ja toimia vertaisena muille nuorille. Ryhmän koko on 6–10 henkilöä. Vertaisohjaajilta edellytetään vastuunkantoa, hyvää käytöstä ja sitoutuneisuutta ryhmään.

Opintomatka

Vertsuryhmä suunnittelee ja toteuttaa yhdessä opintomatkan toimintavuoden lopussa. Opintomatka on noin 5 päivän mittainen Euroopan sisäinen matka, jossa mukana on 2 nuoriso-ohjaajaa. Vertsut saavat itse suunnitella ohjelmaa tietyin reunaehdoin. Ryhmä miettii yhdessä oppimistavoitteet matkalle, tutustuu paikalliseen kulttuuriin ja nuorisotyöhön. Matkabudjetti on 500 euroa per vertsu, mikä tarkoittaa tarkkaa rahankäytön suunnittelua, minkä lisäksi ryhmän on kuitenkin mahdollista kerätä itse lisää matkarahaa vuoden aikana järjestämällä esim. myyjäisiä nuorisotalolla.

Seuraava haku Viikin vertaistoimintaan alkaa syksyllä 2024.

Ota yhteyttä nuoriso-ohjaaja Iinaan, puh. 040 194 2962, mikäli jäi vielä jokin mietityttämään!

Aukioloajat

Nuorisotalo on kesällä 2024 auki satunnaisesti. Ilmoitamme myöhemmin milloin nuorisotalon avoin toiminta lapsille ja nuorille taas alkaa lähempänä syksyä. Kannattaa tulla katsomaan lisää infoa nutan ovesta tai vetäistä alueella näkemääsi nuoriso-ohjaajaa hihasta!

 

Mahdollisista muutoksista aukioloaikoihin tiedotetaan Instagramissa ja nutan ilmoitustaululla.

 

 

 

Tulevat tapahtumat ja harrastukset

Ei tulevia tapahtumia ja harrastuksia