Maksuttomat harrastukset jatkuvat Helsingin peruskouluissa

Koulupäivänjälkeiset maksuttomat harrastukset käynnistyvät maanantaina 15. tammikuuta alkaen kaikissa Helsingin peruskouluissa. 3.–9. luokkien oppilaat voivat valita yli 30 erilaisesta harrastusmuodosta itselleen mieluisan. Harrastamisen Suomen malli on pysyvä toimintamuoto ja keskeinen osa lapsille ja nuorille suunnattuja kaupungin palveluja.

Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastukset 3.–9.luokkien oppilaille käynnistyvät 15.1.2024 alkaen ja jatkuvat koko lukuvuoden kaikissa Helsingin peruskouluissa. Harrastusryhmät kokoontuvat koulupäivän jälkeen ennen klo 17 koulujen tiloissa tai lähiympäristössä.

Harrastusryhmien tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät koulujen verkkosivuilta

Lasten ja nuorten suosituimmat toiveharrastukset näkyvät lukuvuoden 2024–2025 harrastusvalikoimassa. Valittavana on yli 30 erilaista harrastamisen muotoa. Mieluisaa tekemistä koululaisten iltapäiviin voi löytyä muun muassa näiden harrastusten joukosta: parkour, koripallo, futsal, tanssi, kuntosali, kiipeily, cheerleading, uinti, sirkus, elokuva, teatteri, kuvataide, kielet, historia, yrittäjyys, ohjelmointi, pelisuunnittelu, esports, ruuanlaitto ja eläinharrastus. Oman koulun harrastustarjonnan lisäksi oppilailla on mahdollisuus osallistua myös muilla kouluilla järjestettävään toimintaan.

“Olemme laajentaneet toimintaa koulujen tiloista uimahalleihin, kirjastoihin, nuorisotaloihin kiipeilykeskuksiin ja jopa maatiloille, ja tarjoamme tarvittaessa bussikuljetuksen”, kertoo Harrastamisen Suomen malli Helsingissä projektipäällikkö Irma Sippola.

Harrastamisen Suomen mallin toiminnasta on tullut pysyvä toimintamuoto Helsingissä. Matalan kynnyksen harrastustoiminta on keskeinen osa lapsille ja nuorille suunnattuja kaupungin palveluja. Harrastamisen Suomen mallin ansiosta uuden harrastuksen aloittaminen on helppoa ja kaikille mahdollista.

”Jatkamme tiivistä yhteistyötä nuorisotyöntekijöiden ja koulujen oppilashuollon kanssa, jotta voimme löytää lisää lapsia ja nuoria harrastusten pariin”, sanoo aluepäällikkö Tiina Hörkkö Helsingin kaupungin nuorisopalvelusta.

Harrastuksista on tullut luontainen jatke koulupäivälle ja niillä on havaittu olevan positiivisia vaikutuksia myös koulunkäyntiin.

”Mukava yhdessä tekeminen vapaa-ajalla ja mahdollisuus kokeilla uusia asioita tukevat oppilaiden koulussa viihtymistä ja oppimista”, iloitsee Helsingin kaupungin perusopetuksen aluepäällikkö Kimmo Mustonen.

Lue lisää Harrastamisen Suomen mallista täältä

Yhteyshenkilöt

Harrastamisen Suomen malli Helsingissä

Irma Sippola, Projektipäällikkö, Harrastamisen Suomen malli Helsingissä, Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika, p. 041 5121795, irma.sippola@hel.fi

Tiina Hörkkö, Aluepäällikkö, nuorisopalvelut, Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika, p. 050 3026404, tiina.horkko@hel.fi

Kimmo Mustonen, Aluepäällikkö, perusopetus, Helsingin kaupunki, kasvatus ja koulutus, p. 040 6603044, kimmo.mustonen@hel.fi