Koulujen päättäjäisviikonloppuna jalkautuva nuorisotyö toimii tehostetusti.

Koulujen päättäjäisiä juhlitaan ensi viikonloppuna. Jalkautuva nuorisotyö toimii tehostetusti. 

Helsingin nuorisopalvelut ja poliisi ovat varautuneet nuorten juhlintaan pääkaupunkiseudulla ensi viikonloppuna. Koulut päättyvät lauantaina 3. kesäkuuta. 

Perinteisesti nuoret haluavat juhlistaa koulujen päättymistä kokoontumalla yhteen ystävien kanssa.  

Nuorisopalvelut yhdessä järjestöjen kanssa jalkautuvat ympäri Helsinkiä ja heidän tarkoituksenaan on kohdata ja auttaa alle 18-vuotiaita nuoria mm. keskustelemalla. Yhteistyön painopistealueina ovat erityisesti nuorten suosimat kokoontumispaikat, kuten puistot, uimarannat sekä päiväkotien ja koulujen pihat. 

Edeltävien vuosien tapaan Helsingin poliisi valvoo tehostetusti nuorten kokoontumisia koulujen päättäjäisviikonloppuna. Poliisi toimii päättäjäisiltana yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden sekä muiden vapaaehtoista nuorisotyötä tekevien kanssa. 

Poliisin näkyvän valvonnan tavoitteena on estää järjestyshäiriöitä, onnettomuuksia sekä nuorten joutumista rikosten uhriksi.  ”Toimintamallina on jalkautua koko Helsingin alueelle ja puuttua alaikäisten päihteiden käyttöön tai muihin yleistä järjestystä tai turvallisuutta vaarantaviin tilanteisiin. Tämän kaltaisissa tilanteissa pyrimme olemaan yhteydessä huoltajiin ja haluamme muistuttaa, että yhteydenotto voi tulla myös tuntemattomasta numerosta.” sanoo ylikonstaapeli Leea Virkkunen.  

”Päihteiden rooli nuorten juhlinnassa on vähentynyt ja meno on yleisesti rauhoittunut. Sen takia myös häiriöt ja ylilyönnit ovat vuosien varrella vähentyneet. Yhdessä toivomme, että huoltajat sopivat pelisäännöistä nuortensa kanssa ennen iltaa ja huoltajien on hyvä olla illan mittaan lapsiinsa yhteydessä. ” sanoo yksikön päällikkö Kaisa Kivelä Helsingin kaupungin nuorisopalveluista. ”Nuorilta toivomme, että pidätte itsestänne ja kavereistanne huolta sekä haette rohkeasti apua, jos illan aikana sattuu jotain ikävää. Apua saa paikan päällä poliisilta ja nuorisotyöntekijöiltä tai soittamalla hätänumeroon 112.”  

Lisätietoja:   

Kaisa Kivelä, yksikön päällikkö, Vuosaari 

Email kaisa.kivela@hel.fi 

Puh. 040 634 1996