Apua työn hakemiseen!

Tältä sivulta löydät kaikenlaisia vinkkejä ja neuvoja itse työn hakemiseen! Kun olet löytänyt kiinnostavan paikan, on aika lähettää työhakemus ja CV! Täältä löydät apua ja ohjeistusta siihen, mitä työhakemukseen ja ansioluetteloon (CV) kannattaa kirjoittaa.

Jos saat kutsun haastatteluun, voit taputtaa itseäsi olalle! Olet taas askeleen lähempänä työpaikan saamista. Seuraavaksi on edessä valmistautuminen haastatteluun. Tältä sivulta löydät neuvoja siihen, miten työhaastatteluun on hyvä valmistautua ja mitä kaikkea tulee ottaa huomioon.

Ja Ohjaamoa ei tule unohtaa. Ohjaamosta saa tarvittaessa lisää apua työnhakuun!

TÄRKEÄÄ MUISTETTAVAA:

Verokortti tulee viisitoistavuotta täyttäville automaattisesti. Varmista perheen tai muun aikuisen kanssa, onko kortin veroprosentti ja muut tiedot oikein ja tilaa tarvittaessa uusi verokortti. Vero.fi on sivusto, mistä löydät kaiken tarvittavan tiedon!

Joissakin tapauksissa verokortista voi ottaa kopion työnantajalle, mutta valmistaudu siihen, että joudut työskentelysi ajaksi luovuttamaan alkuperäisen työnantajallesi. Mikäli työskentelet useammassa työssä samanaikaisesti, voi olla aiheellista hankkia kopioitava muutosverokortti.

Pankkitili on tärkeä! Mikäli sinulla ei ole omaa pankkitiliä, hanki se nyt. Sinulla pitää olla oma tili, jonne palkan voi maksaa. Tilin avaamisessa auttaa huoltaja.

Avainsanat