Ammattipodcastin 4. tuotantokauden jaksoissa kuullaan mm. vegaaniaktivistin ja Only Fans -sisällöntuottajan työstä.

Ammattipodcastin neljännen kauden jaksot on nyt julkaistu Spotifyhyn ja muihin podcast-palveluihin. Kausi sisältää 12 jaksoa ja omasta työstään pääsee kertomaan mm. kouluvalmentaja,  Only Fans -sisällöntuottaja, tapahtumatuottaja sekä jarrumestari.

Ammattipodcastissa haastatellaan eri ammattien asiantuntijoita ja pureudutaan syvemmin, millaista koulutustaustaa tai taitoja kyseisiin ammatteihin tarvitsee. Neljännen kauden ammatit julkaisujärjestyksessään ovat baarimikko, kouluvalmentaja, malli, automyyjä, tapahtumatuottaja, vegaaniaktivisti, ammattinäyttelijä, psykoterapeutti, ICT-insinööri, lastenkirjailija, Only Fans -sisällöntuottaja sekä jarrumestari.

”Jos ajatellaan metrokuljettajan ammattia, tästä ei saa oikeasti varsinaista tietoa mistään.”
Metrokuljettaja Susanna Pihkala, Ammattipodcast – making of (2022)

Ammattipodcastissa esiintyvät ammatit ovat nuorten toivomia ja niiden tarkoituksena on inspiroida ja tarjota tietoa erilaisista ammateista. Keskimäärin puolen tunnin mittaiset jaksot sopivat kuunneltavaksi esimerkiksi bussimatkalla tai opinto-ohjauksen tunnilla.

Ammattipodcast sai alkunsa vuonna 2020, kun koronan takia Eläviä Ammattikirjastoja ei voitu järjestää. Ammattipodcastin tarkoituksena on tarjota nuorille helposti saavutettavasti ja laadukkaasti tietoa eri ammateista ja koulutuspoluista. Kohderyhmänä on toiselle asteelle suuntaavat nuoret, mutta ammattitarinat kiinnostavat varmasti myös muita alan vaihtajia tai omia uravalintoja miettiviä.

Ammattipodcastin 4. kauden on tuottanut Signaalimedia yhteistyössä Itäkeskuksen, Ympäristötoiminnan sekä Eteläisen nuorisotyöyksikön nuoriso-ohjaajien kanssa. Signaalimedia on Helsingin kaupungin alaista mediatoimintaa nuorille

Lisätietoja:

Eevi Savolainen
Mediatuottaja
040-6427544
eevi.savolainen@hel.fi

Viet Tan Vuong
Nuoriso-ohjaaja
040 6815728
viet.vuong@hel.fi

Linkit:

Ammattipodcastin pääsivu – Nuorten helsinki:
https://nuorten.hel.fi/ammattipodcast/

Ammattipodcas Spotifyssa:
https://open.spotify.com/show/7uHj1vv7kV34cjedtmRmNC?si=33ae65e6c0274ba6

Ammattipodcast Instagramissa:
https://www.instagram.com/ammattipodcast/

Ammattipodcast – making of (2022):
https://youtu.be/HYX2PSsvnXE

Avainsanat