Vielä ehtii ilmoittautumaan heinä-elokuun leireille Kumpulan koulukasvitarhalle!

Lasten ja nuorten puutarhayhdistys järjestää päiväleirejä alakouluikäisille lapsille Kumpulan koulukasvitarhalla. Kesäkuun leirit ovat jo täynnä, mutta heinä-elokuun leireille mahtuu vielä mukaan. Tarjolla on viljelyleirejä ja tämän kesän uutuutena myös Puutarha soi -musiikkileirejä. Leiripäivä on klo 9–14, osoitteessa Vähänkyröntie 3–6. Päivään sisältyy lounas.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja leireistä: lastenpuutarha.fi

Musiikkileirit

Leirillä rakennetaan omat soittimet ja kirjoitetaan omia sanoituksia puutarhan innoittamana ja esitetään tuotoksia muille leiriläisille. Materiaaleina käytetään enimmäkseen puutarhasta löytyviä uusiutuvia materiaaleja sekä kierrätysmateriaaleja. Myös musiikkileirillä kuten kaikilla Kumpulan koulukasvitarhan leireillä lapset pääsevät viljelemään. Syksyllä järjestetään sadonkorjuu-/syystyöpäiviä, joihin kaikkien leiriläisten on mahdollista osallistua perheineen.

Viljelyleirit

Kiinnostaako viljely puutarhassa? Jos haluat kasvattaa porkkanoita, yrttejä, retiisiä, salaattia, papuja ja nauttia palstan sadosta läpi kesän sekä vielä syksylläkin, viljelyryhmä on sinun valintasi. Viljelyn lomassa leikitään, pelataan ja tutustutaan toisiimme. Lapset viljelevät yhteistä palstaa yhdessä ohjaajien kanssa. Satoa saa kotiin pitkin kesää ja vielä leirin päätyttyä sadonkorjuu- ja syystyölauantaisin. Sadon lisäksi kotiin viemisiksi annetaan vinkkejä kivoihin resepteihin. Osallistumalla toimintaan läpi kesän saa parhaan kokonaiskuvan ja osaamisen viljelystä sekä paljon iloa ja makua kesään!

Artikkeliin liittyvät nuorisotalot

Avainsanat