Nuorten syyslomalla tekemistä riittää vaikka joka päivälle

Syyslomaviikolla Helsingissä on tarjolla runsaasti tekemistä. Tylsyydestä ei ole tietoakaan, sillä tarjonnasta löytyy yli 40 erilaista tapaa viettää syyslomaa. Suurin osa syyslomatarjonnasta on maksutonta ja maksulliset elämyksetkin ovat edullisia. 

Seikkailunnälkäiset voivat testata taitojaan Prison Island –pakohuonepelissä, jossa nokkeluudesta ja tiimityötaidoista on suuresti hyötyä. Jännitystä kaipaavat voivat kokeilla Kannelmäen nuorisotalolla nuorten suunnittelemaa pakohuonepeliä, jossa kisaillaan aikaa vastaan.

Retkellä Sea Lifeen pääset tutustumaan meren ihmeisiin ja Korkeasaaressa voit tutustua yli 150 eläinlajiin. Liikunnan riemua kaipaavat voivat suunnata trampoliinipuistoon sykkeitä nostattamaan ja eläinrakkaat hoitamaan eläimiä ja pitämään hauskaa kotieläinleirille Valkeakoskelle tai Fallkullan kotieläintilalle.  

Kolme nuorta kävelee Haagan Rodopuistossa aidattua polkua pitkin

Cledoksen keikka perjantaina Tiivistämöllä!

Cledos on yksi mielenkiintoisimmista 2020-luvun artisteista. Cledoksen omintakeinen soundi, persoonallinen tyyli ja itsevarmuutta huokuva karisma ovat tehneet Cledoksesta yhden suomalaisen rap-kentän seuratuimmista tekijöistä ja tyylilajin edelläkävijöistä.

Energisestä esiintymisestään ja esimerkiksi Made in Italy, TÄNKAA ja KYSYMYS -kappaleistaan tunnettu Cledos julkaisi listaykköseksi nousseen ja platinarajan ylittäneen CEISSI-debyyttialbuminsa sekä samannimisen lyhytelokuvan elokuussa 2020. Tyylikäs lyhytelokuva nosti albumin kaikkien huulille ja kokonaisuus toi artistille ehdokkuuden Emma Gaalan Vuoden artisti -kategoriassa. Cledoksen ilmaiskeikka Tiivistämöllä perjantaina 23.10. klo 18!

Työpajoja ja taidetta

Oulunkylän nutalla järjestetään sateenkaarevaa tekemistä, kuten taiteilua akryyli- ja akvarellimaalauksen työpajassa ja kokkailua sateenkaaren väreillä. Kanneltalon valotyöpajassa voit suunnitella yhdessä muiden nuorten kanssa vuoden pimeintä aikaa valaisevan teoksen, joka tulee esille Sitratorille.

Jännitystä on luvassa myös Kallahden nutalla, jossa pääset katsomaan tulisirkusta ja kokeilemaan tulenpyöritystä. Oodin Studiolaitteet haltuun –kurssilla kokeillaan ja opetellaan uusia musajuttuja ja Tiivistämön Dj-kurssilla saat taitoja miksaukseen, scratchaukseen ja jugglaukseen. 

Nuori tyttö kiipeilee kiipelyseinällä

Sporttia, kisailua ja kivaa tekemistä

Tekemisen riemua ei puutu myöskään Action Day Savela –tapahtumasta Pihlajamäen nuorisopuistossa. Nuorten suunnittelema ja toteuttama tapahtumapäivä tarjoaa kaikenlaista kivaa tekemistä, kuten kuplafudista, kasvomaalausta, pingistä, lipunryöstöä, pomppulinnaa ja onpahan paikalla myös taikuri tuomassa ripauksen taikuutta päivään. Malminkartanon uusi harrastushalli tarjoaa runsaan kattauksen erilaista liikuntaa tanssipeleistä jousiammuntaan.

Leffailta poppareilla vai rokkia ja jytkettä

Maunula-talossa vietetään unelmien syyslomaa aina maanantaista perjantaihin. Luvassa on esimerkiksi rentoa leffailtaa poppareita unohtamatta sekä rokkia ja jytkettä, kun bändi-ilta pärähtää käyntiin. 

Tätä ja kaikkea muuta hauskaa on luvassa syyslomalla. Tutustu ohjelmatarjontaan ja löydä oma juttusi!

Nuori pitää konsolin ohjainta

Avainsanat