Askiksen korupaja

Korupaja antaa mahdollisuuden toteuttaa kädentaitoja erityislaatuisilla tavoilla. Korujen lisäksi pajan välineillä voi valmistaa, korjata ja tuunata erilaisia pienesineitä mielikuvitusta käyttäen. Myös tiedekasvatusta jaetaan kiinnostuneille.

Pajasta löytyy:

  • Mukava ja kotoisa tila, jossa työskentelyn lisäksi kivinäytteitä voi ihailla vaikkapa mikroskoopilla. Tarjoamme tietoa geologiasta ja muista luonnontieteistä.
  • Monipuoliset kultasepän työkalut, joiden arkinen päämateriaali on hopea. Lisäksi kuparin ja messingin työstöä, joiden ominaisuudet ovat hopean kaltaisia. Välineet taipuvat myös moneen muuhun materiaaliin. Voit leikata, porata, hioa, jyrsiä sekä yhdistellä materiaaleja vaikkapa tekemällä korupohjan tai lenkin hopeasta tai kuparista… Vain mielikuvitus on rajana!
  • Kierrätysmateriaaleja luovasti käyttämällä voit luoda täysin uniikkeja esineitä vaikkapa lahjaksi.
  • Kivisaha sekä hioma- ja kiillotuskoneet pyörö- ja tasohiontaan. Tiesitkö, että kiviesineen ei tarvitse aina olla korukiveä, vaan voit työstää jotain omaa ja persoonallista aivan mistä tahansa silmää miellyttävästä ehjästä kivestä: ota mukaan vaikkapa se tien laidassa kimaltanut tai etelän rannoilta matkamuistoksi mukaan poimittu.
  • Kaikki materiaalit, myös hopea, ovat ilmaisia silloin kun pysytään (etenkin hopean kohdalla) pienissä sormus-kokoluokan määrissä kerrallaan.

Korupajalla on hieno mahdollisuus luoda ainutlaatuisia koruja ja pienesineitä itselle ja lahjaksi!

Avainsanat