
Joulukuu: Pohdintoja ja arviointia
Joulukuussa arvioidaan mennyttä vuotta. Mitä tuli tehtyä ja miten? Missä onnistuttiin ja missä pitäisi onnistua vielä paremmin ensi vuonna? Voisitko antaa läheiselle aineettoman joululahjan?
Arviointi
Joulukuussa ympäristötoiminnan koordinaattori lähettää yksiköiden ympäristöohjaajille viestiä, mikäli yksiköiden seurantaa ei ole täytetty. Nyt on meinaan aika laittaa vuosi nippuun ja toimintakertomus tulee olla tehtynä tammikuuhun mennessä. Koordinaattori raportoi myös toteutuneista tunnusluvuista OmaEkokompassi-järjestelmään.
Ympäristöystävällisen elämäntavan ja käytänteiden vahvistumista toimipaikassa tukee parhaiten se, että arviointi tehdään koko työyhteisön voimin. Tulevan vuoden tavoitteiden asettaminenkin on hedelmällisintä tehdä yhdessä. Miten teillä onnistuttiin ympäristöohjelman tavoitteiden edistämisessä tänä vuonna?
Ottakaa esiin tammikuussa täyttämänne toimintasuunnitelma, Logbook-tiedot ja muut mahdolliset tiedot. Mikä toteutui? Mikä oli pakko jättää pois? Mihin olette tyytyväisiä ja missä olisi parannettavaa? Jäikö jotain tekemättä? Ei hätää, sen voi tehdä ensi vuonna!
Linkit, lähteet ja tapahtumat
- Jotta ympäristöohjaajat voivat täyttää toteutumia seurantataulukkoon, tulee hänen tietää, mitä yksikössä tapahtuu. Oletteko ottaneet ympäristöasiat osaksi perehdytystä, yksikkökokouksia ja yksikön kehittämispäiviä? Entä onni-keskusteluita?
- Eettiset joululahjat – Fingo
- Joulun kierrätysvinkit – lajittelemalla säästät ja saat hyvän mielen | Helsingin kaupunki
- Vinkki tammikuulle: Tehkää yhteinen opintoretki Vegemessujen ammattilaispäivään työyhteisön tai nuorten kanssa: Vegemessut Welcome to Vegemessut!
3. Tehtävä: Oivallukset ja opitun ymmärtäminen
- Mitä tästä vuodesta jäi käteen? Käykää nuorten kanssa keskusteluja siitä, mitä he ovat oppineet vuoden aikana? Ihmetyttikö jokin asia heitä?
- Muuttuiko jonkun kulutustottumukset?
- Helpottuiko jonkun mahdollinen ympäristö -ja ilmastohuoli? Konkreettinen toiminta on paras lääke ahdistuksen kanavoimiseen.