Heinäkuu: Luontoon!

Pääkaupunkiseutu tarjoaa kesällä helposti saavutettavia luontokohteita laidasta laitaan olitpa sitten lomalla tai töissä. Julkisella liikenteellä tavoitat kansallispuistoja, ulkoilusaaria, hyvin hoidettuja puistoja, meren rantaa ja kaupunkimetsiä luontopolkuineen.

Hetki erämaajärvellä. Aurinko paistaa, loikoilet lämpimällä kalliolla. Sammal tuoksuu. Tuuli humisee puidenlatvoissa. Pian pulahdat kirkkaaseen veteen virkistymään. Ihana kesäpäivä! Tämän voit päästä kokemaan
noin puolen tunnin bussimatkan päässä Itäkeskuksesta tai Leppävaarasta. Pääkaupunkiseutu tarjoaa helposti saavutettavia luontokokemuksia laidasta laitaan: kansallispuistoja, ulkoilusaaria, hyvin hoidettuja puistoja, meren rantaa ja kaupunkimetsiä luontopolkuineen.

Luonnossa oleminen lisää tutkitusti sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia. Jo viiden minuutin oleskelu vihreässä ympäristössä vaikuttaa elimistöön positiivisesti; verenpaine, sydämen syke sekä stressihormonien taso laskevat. 20 minuutin jälkeen mieli virkistyy ja 40 minuutin kohdalla tarkkaavaisuus palautuu. (Salonen
2005, Tourula & Rautio, 2014).

Lomalla moni lähtee kauemmaskin reissuun. Nouseva trendi on vihreä matkailu, jossa huomioidaan matkailusta aiheutuvat ympäristövaikutukset: lähimatkailu mieluummin kuin kaukokohteet, juna mieluummin kuin lentokone, suorat lennot mieluummin kuin välilaskut, lentojen päästöjen kompensointi ja ympäristösertifioitujen palveluiden käyttäminen. Myös luonnonkohteisiin suuntautuvaa matkailua pidetään vihreänä matkailuna. Ainahan se ei sitä silti ole.

Lähde kaupunkiluontoseikkailuun ja lataa akkujasi, jotta jaksat ekoilla taas syksyllä!

Kesäinen Helsinki ja pääkaupunkiseutu tarjoavat paljon:

Linkit, lähteet ja tapahtumat

  • Toimivathan ne kunnolla? Eivätkä vuoda? Vesikalusteet kannattaa tarkistaa ja ilmoittaa korjaustarpeet huoltoon. Yksi tippumalla vuotava vesihana voi lisätä vedenkulutusta jopa 30 mᵌ eli 30 000 litraa vuodessa.

Linkit, lähteet ja tapahtumat

Avainsanat