Yritykset voivat palkata nuoren kesätöihin Helsingin kaupungin Kesäsetelillä – kaupunki korvaa osan palkasta 

Helsingin kaupunki kannustaa Kesäsetelillä yrityksiä palkkaamaan nuoren kesän ajaksi. Kesäsetelillä yritykset tarjoavat nuorelle töitä vähintään 60 tuntia ja maksavat tästä nuorelle palkkaa vähintään 500 euroa. Helsingin kaupunki korvaa työnantajalle Kesäsetelillä 350 euroa nuoren työllistämisestä myös Helsingin ulkopuolella. Yritykset ympäri Suomen voivat tehdä työpaikkailmoituksen sekä Kesäseteliin oikeutetut nuoret hakea Kesäsetelin digitaalisesti itselleen osoitteessa nuorten.hel.fi/kesaseteli 

Helsingin kaupunki tarjoaa vuonna 2024 Kesäsetelin kaikille helsinkiläisille 9. luokkalaisille sekä myös alle 18-vuotiaille TUVA-luokkalaisille, eli tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen opiskelijoille. Kesäseteli on helpottanut helsinkiläisten nuorten kesätöiden saantia jo kohta kymmenen vuotta. Tänä vuonna Kesäsetelin toivotaan erityisesti kannustavan yrityksiä tarjoamaan nuorille ensimmäisiä työmahdollisuuksia.  

”Ilman kosketuksia työelämään saattaa työelämään siirtyminen näyttäytyä nuorille pelottavana tai sellaisena, että sinne on vaikea päästä. Nuoremme ansaitsevat turvallisia kokemuksia työnhausta sekä työelämästä. Ensimmäiset työkokemukset määrittävät vahvasti sitä, millaisena nuoret kokevat työelämän myös tulevaisuudessa”, kertoo Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden aluepäällikkö Tiina Hörkkö

Kesätyöntekijä tuo raikkaita tuulia ja uusia näkökulmia työpaikalle 

Kesäseteli on voimassa 1.6.–15.8.2024 välisen ajan ja kesätyön on sijoituttava tälle aikavälille. Kesäsetelillä helsinkiläiset nuoret voivat työllistyä vapaasti myös minne vain Helsingin ulkopuolelle, kunhan työllistävällä yrityksellä on suomalainen y-tunnus. 

Työnantaja voi halutessaan palkata Kesäsetelillä myös useita nuoria kesän aikana. 

”Nuorilla on suurta halua työllistyä kesätöihin ja kerryttää työkokemusta. Tarvitsemmekin nyt rohkeita yrityksiä, jotka pystyvät tukemaan nuorten työllistymistä ja tarjoamaan heille positiivisia kokemuksia. Yritykset oppivat paljon myös itse nuorten tuomista uusista näkökulmista työntekoon”, Hörkkö kertoo.