Yökahvila auki arkena iltaisin ja öisin

Nuorten yökahvila aukeaa kahdessa osoitteessa 6.5. ja on auki maanantai-, tiistai-, keskiviikko-, ja perjantai-iltaisin aina 16.6. asti.  

Kokeilun ideana on tarjota aikuistuville nuorille kaksi turvallista, päihteetöntä olohuonemaista hengailupaikkaa yhdessä NMKY Helsinki ja Sirkus Magentan kanssa. Yökahvila ja tarjoilut ovat osallistujille maksuttomia. 

Maanantaisin ja tiistaisin kello 20-24 Helsingin NMKY talon yökahvilassa, osoitteessa Kaisaniemenkatu 8, voi viettää aikaa mukavan yhdessäolon merkeissä muiden aikuistuvien nuorten kanssa. 

Keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 21–01 Sirkus Magentan yökahvilassa Itiksessä, Itäkatu 7, on tarjolla matalan kynnyksen sirkustoimintaa ja pientä purtavaa. 

Kokeilu käynnistyi toisen asteen opiskelijoiden ideasta ja tarpeesta päihteettömille ei-kaupallisille ajanviettopaikoille. Ideaa edistettiin Helsingin kaupungin toimesta ja keväällä 2024 suunnittelutapaamisiin osallistuivat Kalliola konserni, Diakonissalaitoksen Vamos toiminta, Oranssi ry, HNMKY ja Sirkus Magenta. 

Kumppaneista vielä lisää:  

Sirkus Magenta toimii Itä-Helsingissä kauppakeskus Itiksessä. Yökahvilan sirkustoimintaan voi osallistua itse haluamallaan tavalla tai vaan katsella. Paikalla olevat työntekijät ovat sosiaalisen sirkuksen ohjaajia. 
Lisää tietoa: https://sirkusmagenta.fi/sirkus-magenta/sirkustila/ 

Helsingin NMKY on aktiivisesti mukana liikunnan, sosiaalialan ja kaupunkikulttuurin kentillä ja tarjoaa osallistumis-, vaikuttamis- ja verkostoitumismahdollisuuksia lapsille, nuorille ja aikuisille. 

Lisätietoja: Helsingin NMKY (hnmky.fi) 

Mitä:  

– Maksuton yökahvila aikuistuville nuorille 
 
Missä ja milloin:  

  • Maanantaisin ja tiistaisin kello 20-24 Helsingin NMKY talon yökahvilassa, osoitteessa Kaisaniemenkatu 8 
  • Keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 21–01 Sirkus Magentan yökahvilassa Itiksessä