Vappuaattoa vietetään kansalaistorilla

Vappuaaton lakitustapahtumaa juhlitaan tänä vuonna Kansalaistorilla. Helsinkiläisten rakastama Havis Amanda -patsas on korjattavana, mutta tapahtumassa ammennetaan elementtejä Mantan yli satavuotisesta historiasta. Tapahtuman järjestämisvuorossa on Taideyliopiston ylioppilaskunta.   

Taideopiskelijoiden tuottama ohjelma alkaa vappuaattona 30.4. kello 16.30 Reborn-kokoonpanon tiivistunnelmaisella näytellyllä oopperalla. Tämän jälkeen yleisöä tanssittaa videoteoksen kera folk-henkinen yhtye Kvarty Five x Leo Harald, josta tunnelma siirtyy nostattavaan poppiin Flok-acapellayhtyeen toimesta. Tanssin ja vapun huumaan yleisön vie Glitch DJ-tyylisellä taidemusiikilla performanssitaiteilijoineen.   

Tunnelma tiivistyy taideopiskelijoiden teoksen lakitukseen nostureiden avustamana kello 18. Lakitusta voi seurata myös suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta. 

Ohjelma Kansalaistorilla 

Kello 16.30 – Reborn   
Kello 16.50 – Kvarty Five x Leo Harald   
Kello 17.20 – Flok   
Kello 17.40 – Glitch   
Kello 18 – Taideyliopiston opiskelijoiden luoman teoksen lakitus  
Kello 18–18.30 Pääesiintyjä: Tiikerin vuosi   

Hauskanpidon lomassa on hyvä pitää huolta itsestä ja kaverista. Vanhemmille voi esimerkiksi kertoa missä, miten ja kenen kanssa vappua vietetään. Kaupungilla ja suosituilla alueilla liikkuu myös poliisi ja nuorisotyöntekijöitä, joilta voi pyytää apua. Työntekijät auttavat ulkona muun muassa keskustelemalla, antamalla ensiapua ja ohjaamalla sairaalahoitoon tarvittaessa. 

Nuorten auttamisoperaation järjestää Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, yhteistyössä mm. Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirit, kirkon Saapas-toiminta, Aseman Lapset, Vantaan ja Espoon kaupungit sekä poliisi ja ensihoito. Auttamisoperaatiossa on mukana yhteensä noin 150 ammattilaista ja vapaaehtoista.