Respect Me & Others – Yhdenvertaisuustapahtuma

Nuorten Budjetin työpajoissa 2022, Mellunkylän alueella nuorilla syntyi ajatus tapahtumasta, jossa edistettäisiin nuorille tärkeitä teemoja kuten kiusaamisen vastustaminen, ihmisoikeudet, yhdenvertaisuus ja rasismin vastustaminen.

Asia koettiin niin tärkeäksi, että vaikka varsinaista NuBu -rahaa ei tähän jaettu niin tapahtuma haluttiin järjestää Kontulan nuorisotyöyksikön budjetista. Rahaa tapahtuman mahdollistamiseen saatiin 3000€ ja tapahtuman sisällön ja esiintyjät pääsivät toteuttamaan alueen nuoret pienellä avustuksella yksikön nuoriso-ohjaajilta. Tapahtuma on siis nuorilta nuorille periaatteella suunniteltu.

Tapahtuma järjestetään lauantaina 07.10.23 Kontulan toimintakeskus Luupissa klo 17:30-22:00. Esiintyjiä on mm. Euro Hoo, El Migu ja Dilemma.
Osana tapahtumaa järjestetään myös sunnuntaina 08.10.23 klo 13-19, samassa paikassa elokuvatapahtuma Kontula Urban Film Festival (KUFF) X Respect Me & Others. Elokuvat, jotka esitetään ovat kotimainen, palkittu Tytöt, tytöt, tytöt ja legendaarinen ranskalainen La Haine (Viha).