Nuorisoneuvoston vaalit ovat alkaneet

Kuntalaki takaa nuorille mahdollisuuden päästä vaikuttamaan kotipaikkansa asioissa. Helsingin uusi nuorisoneuvosto valitaan tänä syksynä. Ehdolle voivat asettua 2006-2010 syntyneet helsinkiläiset nuoret. Nuorisoneuvosto vaikuttaa kaupungin toimintaan ja tuo esiin nuorten näkökulmia päätettäviin asioihin.  

Helsingin uusi nuorisoneuvosto valitaan tämän syksyn vaaleissa. Nuorisoneuvostoon voi asettua ehdolle 29.9. asti. Äänestysaika on 6.-24.11. ja vaalien tulos julkaistaan 7.12. nuorten gaalassa Tiivistämöllä Suvilahdessa. 

Nuorisoneuvoston vaalit koskevat tänä syksynä kaikkiaan yli 30.000 helsinkiläistä. Ehdokkaaksi voivat asettua ja äänioikeutettuja ovat kaikki 2006-2010 syntyneet helsinkiläiset. Ehdolle asettuminen on helppoa, sen voi tehdä netissä. Äänestys on digitaalinen, ja nuoret äänestävät kouluissa tai Oodin äänestyspisteessä. Uuteen nuorisoneuvostoon valitaan 30 edustajaa toimikaudeksi 2024-2025. 

Nuorisoneuvosto päättää itse, mitä asioita se haluaa edistää ja miten. Nuorisoneuvoston toiminta on monipuolista. Kokousten lisäksi nuoret tapaavat kaupungin päättäjiä, pormestareita ja lautakuntien jäseniä sekä osallistuvat projekteihin. On tärkeää, että nuoret keskustelevat päättäjien kanssa, kun tehdään päätöksiä juuri nuorten elämään liittyvistä kysymyksistä, kuten mielenterveyspalveluista tai vapaa-ajanviettopaikoista.   

Lisätiedot: Eveliina Laine
osallisuustoiminnan koordinaattori
Helsingin kaupunki 
puhelin 040 709 2839 

sähköposti eveliina.laine@hel.fi