Nuoret tekivät kampanjan ahdistelua vastaan

Viime vuonna Nuorten budjetissa äänestetyimpien hankkeiden joukkoon nousi ahdistelun vastainen kampanja.

Viime vuosien kouluterveyskyselyt ovat kertoneet karun totuuden nuorten kokemasta seksuaalisesta ahdistelusta. Jopa puolet kouluikäisistä tytöistä kertovat kokeneensa ahdistelua eri muodoissa. Tyttöjen lisäksi erityisesti seksuaalivähemmistöihin kuuluvat nuoret kokevat ahdistelua muita enemmän.

Tämän vuoksi me ryhdyimme toimeen! Kampanjan tarkoituksena on lisätä tietoisuutta siitä mistä voi saada apua ahdisteluun tai jos itse ahdistelee. Ensimmäinen askel on puuttuminen omaan tai toisten käyttäytymiseen, toisena puhuminen turvallisen henkilön kanssa ja kolmantena on hakea apua itselle tai toiselle.

Kampanja huipentuu Triplassa perjantaina 27.1. klo 16–20. Tule tapahtumaan, jossa voit kohdata projektin vetäjiä ja nuoriso-ohjaajia.

Jos tiedät ystävän, joka tarvitsee apua tai tarvitset itse apua, älä jää yksin. Olemme listanneet linkkejä, joista saa apua. Muista, että mikään asia ei ole liian pieni yhteyden ottamiseksi!

 • Sekasinchat: sekasin247.fi
  Sekasin-chat on suunnattu 12–29-vuotiaille. Ota rohkeasti yhteyttä asiasi kanssa. Keskustelulle on aikaa noin 45 min. Chat on avoinna arkisin klo 9–24 ja viikonloppuisin klo 15–24. Voit aina tulla uudelleen juttelemaan, vaikka seuraavana päivänä.
 • Poikien puhelin: poikienpuhelin.fi
  Väestöliiton Poikien Puhelin on palvelu, joka tarjoaa pojille ja nuorille miehille tietoa ja tukea elämän erilaisissa tilanteissa. Soita arkisin klo 13–18 numeroon 0800 94884. Chat on avoinna ma–to klo 13–18 ja pe klo 13–15 osoitteessa poikienpuhelin.fi. Palvelu on maksuton.
 • Seksuaalineuvonta hyvakysymys.fi/nuortenvaestoliitto
  Väestöliiton maksuton seksuaalineuvonta tarjoaa tietoa ja tukea alle 20-vuotiaille nuorille. Chat päivystää ma-ti klo 14–17 ja ke-to klo 13–15. Oman chat-ajan seksuaalineuvojan kanssa voi varata myös etukäteen. Tutustu nuorten palveluihin osoitteessa
 • Tyttöjentalo tyttojentalo.fi
  Tyttöjen Talo on tarkoitettu 10–28-vuotiaille tytöksi tai naiseksi identifioituville, tai tyttöyttä itsessään pohtiville. Olemme täällä juuri sinua varten. Mahdollisuuksia osallistua Tyttöjen Talon toimintaa on monia. Tyttöjen Talo tarjoaa tilaa vapaa-aikaan ja harrastuksiin, sekä apua ja tukea pohdintoihin tai vaikeisiin elämäntilanteisiin.
 • Nuortennetti nuortennetti.fi
  Nuortennetti on sivu, josta voit hakea tukea, tekemistä, tietoa ja keskustelua.
 • Kiireellisissä hätätilanteissa soita 112