Nähdään Nuorten Pride -viikolla Vallilassa!

Helsingin kaupungin kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa ja nuorisopalveluissa juhlistetaan Pride-kuukautta järjestämällä runsaasti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta edistäviä tapahtumia, kuten työpajoja, elokuvanäytöksiä ja nuorten Pride-iltoja. Tasa-arvo ja ihmisoikeudet kuuluvat Helsingin keskeisiin arvoihin, jotka näkyvät kaupungin palveluissa ympäri vuoden.  

– Pride-yhteistyön tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja kaupunkilaisten tietoa yhdenvertaisuudesta, sukupuolten tasa-arvosta ja ihmisoikeuksista. Priden tämän vuoden teema ”riemu ja kapina” kuvastaa myös hyvin Helsingin kaupungin arvoja, sillä vaalimme ylpeydellä moninaisuutta ja peräänkuulutamme ihmisoikeuksia ja niiden kunnioittamista, sanoo Kulttuurin ja vapaa-ajan vs. toimialajohtaja Laura Aalto.  

Nuorten Pride House toimii Vallilassa 

Kaupungin nuorisopalvelut järjestää Nuorten Pride -viikolla monipuolista ohjelmaa, jossa nuoret voivat tavata toisiaan, luoda ystävyyssuhteita ja viettää aikaa turvallisessa ympäristössä. Tapahtumissa voi esimerkiksi osallistua keskusteluihin, askarrella oman päähineen ja lipun tai luoda itselleen roolipelihahmon. Nuorten Pride -viikon tavoitteina on tuoda erilaiset nuorisoalan toimijat tutuksi nuorille, lisätä nuorten hyvinvointia, ehkäistä yksinäisyyttä ja vahvistaa nuorten itseluottamusta.  

Sateenkaarevaa ohjelmaa on luvassa eri toimipisteissä ympäri kaupunkia. Vallilan Konepajalla sijaitseva Fredriksberg toimii Nuorten Pride Housena, eli nuorten omana tilana, jonne voi tulla hengaamaan, osallistumaan työpajoihin tai vaikkapa pelaamaan lautapelejä. Tila on avoinna 26.–30.6. klo 14–20. Nuorten Pride -viikon päätösbileitä juhlitaan Helsingin kaupunginmuseolla la 1.7. 

Nuorten Pride -viikon ohjelma löytyy osoitteesta nuorten.hel.fi/nuortenpride2023

Nuorten sateenkaarevan toiminnan keskus on vuoden ympäri toimiva IrisHelsinki, joka tarjoaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja sateenkaariteemoja pohtiville nuorille sensitiivistä ja turvallista nuorisotalotoimintaa maanantai- ja keskiviikkoiltaisin. Rennon oleskelun lisäksi ohjelmassa on nuorten toiveiden mukaan muun muassa pelailua, työpajoja, leffailtoja, kädentaitojen opettelua sekä tiedon ja tuen tarjoamista. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ja osallistua voi oman fiiliksen mukaan. Sateenkaarevaa toimintaa järjestetään myös muissa nuorisotaloissa ympäri kaupungin.