Maltsun harrastushalli toteuttaa nuorten omat ideat – ”Ehdotelkaa vaan kaikkea mitä mieleen tulee!”

Malminkartanon harrastushalli avautui syksyllä 2021. Hallilla on ehditty järjestää jo esimerkiksi erilaisia lajikokeiluja ja koulujen lomaviikkoihin sijoittuvia suosittuja tapahtumia. Hallin viikko-ohjelmaan on vakituisten harrastusryhmien lisäksi varattu aikaa nuorten itsensä ideoimille jutuille. Nuoria kannustetaan kertomaan omista toiveistaan ja ideoistaan, ja kaikki pyritään toteuttamaan.

Ideasta työpajaksi

Malminkartanon harrastushallin ”hallibosselaiset” Jami ja Joonas tarttuivat haasteeseen ja ideoivat juuri itseään kiinnostavan harrastusryhmän. Räp-työpajan löytyi muitakin kiinnostuneita ja ryhmä kokoontui syksyllä viisi kertaa. Viimeinen kerta huipentui ryhmän valmistelemiin esityksiin, joissa jokainen ylitti itsensä.

”Me molemmat tykätään räpistä ja itse haluamme sitä myös tehdä ja kun saatiin kuulla, että hallilla on mahdollista harrastaa ihan mitä vaan, niin pohdittiin, että se vois olla mukava kokemus, kerrankin kun mahdollisuus sellaiseen on. Lyhyesti sanottuna hallin monipuolinen mahdollisuus oli avain tähän,” pojat kertovat.

”Räp-työpajassa oli parasta se, että kaikki osallistujat osallistui aktiivisesti ja näytti oman kiinnostuksen aiheeseen. Itse opin lisää ryhmätyötaitoja sekä räpistä irtosi paljon uutta,” Joonas lisää.

Jami ja Joonas kannustavat muita nuoria toteuttamaan omia ideoitaan. ”Ehdotelkaa vaan kaikkea mitä mieleen tulee!”

Halli taipuu monenlaiseen toimintaan

”Hallilla on mahdollista järjestää monenlaista liikunnallista toimintaa, mutta myös paljon muunlaistakin harrastamista. Välineitä löytyy lukuisista palloilulajeista ja voimistelusta sirkukseen, kaupunkisotaan ja kehonhuoltoon,” kertoo harrastushallin koordinaattori Laura Arala.

Maltsun halli todellakin taipuu monenlaiseen tekemiseen. Vaikka puitteet ovatkin liikunnalliset ja välineitä on monenlaiseen höntsäilyyn, voi hallilla harrastaa muutakin kuin sporttia.

”Myös erilaisten tapahtumien, kuten vaikka kirpparipäivän tai keppihevostapahtuman järjestäminen on mahdollista,” Laura vinkkaa. ”Harrastushalli on nuoria varten ja me tehdään toimintaa mielellään yhdessä nuorten kanssa. Kun tulee joku idea tai toive, niin kannattaa laittaa viestiä, me autetaan tekemään ideasta suunnitelma ja toiveesta totta!”

Onko sulla ajatus mitä haluaisit harrastaa Maltsun hallissa, idea omasta tapahtumasta tai harrastusryhmästä, jota voisit vetää muille nuorille? Laita viestiä osoitteeseen julia.jamia@hel.fi, ja tehdään ideasta todellisuutta!

Artikkeliin liittyvät nuorisotalot