Kouluissa ja päiväkodeissa nautitaan boullabaissea ja carbonaralasagnettea viikolla 11

Palvelukeskus Helsingin ruokapalveluissa kouluissa ja päiväkodeissa vietetään Maistuva Välimeri -ruokateemaa tiistaista torstaihin. Teemaviikko tuo oppilaiden ja päiväkotilaisten lautasille Välimeren makuja Ranskasta, Italiasta ja Kreikasta tuttujen ruokien muodossa.

Ruokalistalla on muun muassa carbonaralasagnettea, bouillabaisse-kalakeittoa, kreikkalaisia broileripuikkoja ja pinaattipyöryköitä jogurtti-minttukastikkeella. Teemaviikon kruunaa jälkiruoaksi tarjottava kaakao-appelsiiniherkku, joka on saanut vaikutteita ranskalaisesta suklaamoussesta. Myös salaattipöydästä löytyy ruokakulttuurille tyypillisiä antimia, kuten tuoreita vihanneksia, hedelmiä ja oliiveja.

– Lähtökohta teemaviikkojen tarjonnan suunnittelussa on, että ruoat maistuvat lapsille ja nuorille ja niiden valmistus onnistuu ammattikeittiöissämme sovitun budjetin rajoissa. Samalla pääsemme haastamaan itseämme tuotekehityksessä loihtimaan klassikkoruoista suurtalouskeittiöhin sopivaa reseptiikkaa. Välimeri on onneksi alueena laaja ja sieltä riittää ammennettavaa. Monelle Välimeren makumaailma onkin jo jonkin verran tuttu esimerkiksi lomamatkoilta, kertoo suunnittelija Petteri Hautamaa Palvelukeskus Helsingistä.

Vuosittain vietettävä maateema on Palvelukeskus Helsingin ruokapalveluissa yksi vuoden kohokohdista. Maateeman mukaisia ruokia suunnitellaan, testataan tarkkaan, ohjeistetaan ja lopulta valmistetaan noin 500 toimipaikkaan yli 60 000 oppilaalle ja päiväkoti-ikäiselle.

– Maateemojen suunnittelu ja toteutus on iso ponnistus, mutta mukavaa vaihtelua keittiöväelle ja ruokailijoillekin. On tärkeää, että voimme tarjota kaikille oppilaille ja päiväkotilaisille makuja toisista ruokakulttuureista. Monissa kouluissa ja päiväkodeissa ruokateema innostaa tutustumaan kohdemaihin myös toiminnassa, iloitsee Hautamaa.

Mikäli haluat kokata jotain teemaviikon ruoista myös kotona, reseptejä koteihin on koottu Palvelukeskuksen verkkosivuille: https://palvelukeskus.hel.fi/fi/ruokapalvelut/suosikkireseptit

Teemaviikon ruokalistat kouluille ja päiväkodeille voit katsoa etukäteen Palvelukeskuksen ruokalistasivulta: hel.fi/ruokalistat.