Kesätöissä NutaFutis-toiminnassa Kontulassa

Olen tehnyt viimeisen kuukauden kesätöitä NutaFutis-toiminnassa Kontulan nuorisotyöyksikössä.

NutaFutis on mahtavaa jalkapallotoimintaa, joka on suunnattu 9-18-vuotiaille riippumatta jalkapallotaidoista. Sen tavoitteena on tarjota kivaa tekemistä kesäksi, parantaa kuntoa ja vahvistaa yhteisöllisyyttä. Tänä vuonna NutaFutis järjestettiin kesäkuussa Kurkimäen tekonurmella klo 11-15.30 ja Kontulan ala-asteen kentällä klo 17-20.

Minun tehtäväni NutaFutiksessa olivat monipuolisia. Ohjasin lapsia, suunnittelin pelejä, sekä valmistelin lasten NutaCup-turnausta. Osallistuin myös päivittäin peleihin itse, mikä oli todella hauskaa. Meitä oli neljä nuorta kesätyöntekijää sekä neljä nuoriso-ohjaajaa.

Päivittäin pelasimme pari isoa peliä, teimme maalivahdin treenejä, harjoittelimme “wöördiä” eli kaikki vastaan kaikki -peliä, vetoharjoituksia, two-touch harjoituksia ja kulmapotkuja. Meillä oli myös kilpailuja, joissa lapset ja nuoret saivat palkintoja.

Erityisesti mieleen jäi NutaCup, nuorisopalveluiden massiivinen jalkapalloturnaus, jolloin kaikki olivat superinnoissaan ja kannustivat toisiaan täysillä. Olin myös iloinen siitä, että opin uusia jalkapallotekniikoita ja sain paljon uusia ystäviä. Lisäksi huomasin, että ryhmätyötaidot paranivat, kun teimme yhteistyötä muiden ohjaajien kanssa.

Suosittelen ehdottomasti NutaFutista kaikille, jotka tykkäävät jalkapallosta tai haluavat viettää aktiivisen ja hauskan kesän. Se on myös loistava tilaisuus saada työkokemusta ja uusia kavereita. Nutafutikseen kannattaa osallistua jokaisen, koska se on ilmaista hauskanpitoa ja pääsee pelaamaan parasta peliä maailmassa, futista! Itse olen todella tyytyväinen kokemukseen.

Ivan Kalinin

Terveisin,

kesätyönuori Ivan Kalinin, 16v