Kesäseteli on Vuoden vastuullisin digiteko 2023 -kilpailun finalisti

Kesäseteliprosessin uudistaminen digitaaliseksi helpotti nuorten kesätöiden hakua, innosti työnantajia palkkaamaan aiempaa enemmän kesäapua ja tehosti prosessia huomattavasti.

Nuorten aloitteesta startannut Kesäseteli on helpottanut helsinkiläisten nuorten kesätöiden saantia ja tukenut työnantajia nuorten palkkaamisessa jo vuodesta 2015. Vuosittain noin 2 000 nuorta saa kesätyöpaikan yrityksissä tai yhdistyksissä Kesäsetelin tuella.

Aiemmin pelkästään paperisten seteleiden jakelu työllisti useita eri tahoja, mutta oli haastavaa myös nuorelle ja työnantajalle. Paperisten korvaushakemusten käsittely oli hidasta ja ruuhka-aikoina viivästytti korvausmaksuja.

Hankkeen kehitystiimissä ovat olleet Helsingin nuorisopalveluista Tiina Hörkkö, Sami Komppula ja Sonja Witting. ”Vuosien kuluessa tuli ilmeiseksi, että prosessille on tehtävä jotain, jotta voimme parantaa nuorten mahdollisuuksia saada kesätöitä”, sanovat Sami Komppula ja Sonja Witting.

Kesätöillä on suuri vaikutus nuorten itsetunnolle ja työllistymiselle. ”Kesäsetelin digitalisoinnilla on merkittäviä sosiaalisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia myös pitkällä aikavälillä. Sujuvampi prosessi ja tyytyväiset työnantajat mahdollistavat tulevaisuudessa entistä enemmän kesätyökokemuksia. Tämä lisää nuorten hyvinvointia ja ehkäisee syrjäytymistä”, Tiina Hörkkö sanoo.

Osallistu yleisöäänestykseen

Vuoden vastuullisin digiteko 2023 –kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. Onko nuorten Kesäsetelin digitalisointi sinun suosikkisi Vuoden vastuullisimmaksi digitaaliseksi teoksi? Yleisöäänestykseen pääset tästä linkistä

Lisätiedot

Tiina Hörkkö, aluepäällikkö, Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, p. 050 302 6404

Avainsanat