Keksi talvilomatekemistä ennen kuin joku muu keksii

Koululaisten talvilomaa vietetään Helsingissä 19.–25.2. Talvilomaviikko tarjoaa näyttelyitä, tapahtumia ja työpajoja, mutta myös vapaamuotoista yhdessä hengailua eri puolilla kaupunkia. Suurin osa kaupungin talvilomaohjelmasta on maksutonta. 

Helsingissä voi viettää talvilomaa monin eri tavoin niin ulkona kuin sisälläkin. Lapsiperheille ja nuorille suunnattuja tapahtumia on tarjolla eri puolilla kaupunkia. Tapahtumia järjestetään nuorisotaloilla, liikuntapaikoilla, kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa ja museoissa. Talviloman tarjonta kootaan Nuorten Helsinki -verkkosivulle.

Kaupunginmuseossa on planetaarinen disco 

Kaupunginmuseon Sun Bodi – Helsingin hikinen historia -näyttelyssä voit treenata ilmaiseksi vaikka joka päivä koko hiihtoloman ajan. Liikkumaan pääset myös utopistisessa Planetbic-yhteisöperformanssissa perjantaina 16.2. klo 18–21. Performanssin jälkeen tanssitaan planetaarisessa discossa, jonka musiikkivalinnoista vastaa DJ Bunuel. Kaupunginmuseoon on aina vapaa pääsy alle 18-vuotiaille.  

Kirjastoissa työpajoja ja leffanäytöksiä lapsille 

Kirjastoissa järjestetään runsaasti talvilomatoimintaa etenkin lapsille ja perheille. Luvassa on peliturnauksia, työpajoja ja leffanäytöksiä kirjastoissa ympäri Helsinkiä. Viikin kirjastossa pääsee rakentamaan lukumajoja maanantaina 19.2. ja Maunulan kirjastossa ratkotaan velhoteemaista pakohuonepeliä tiistaina 20.2. Pasilan kirjaston lastenalue on muuntautunut jättimäiseksi lautapeliksi, Skidipeliksi, joka on pelattavissa päivittäin koko talvilomaviikon ajan klo 12 alkaen.  

Kulttuurikeskuksissa vietetään tanssivaa talvilomaa, tehdään taidetta ja lähdetään leffaan 

Helsingin kulttuurikeskuksissa talvilomaa voi viettää maksuttomien elokuvien, työpajojen ja harrastuskurssien parissa. Annantalo kutsuu alakoululaiset Tanssivaan talvilomaan, jonka ohjelmassa on tanssiaiheisia elokuvia, tanssityöpajoja ja -esityksiä.  Maksuttomiin talvilomaelokuviin pääsee myös Malmitalolla ja Vuotalolla.   

Nuorisotaloilla voi viettää talvilomaa harrastusten parissa tai muuten vain 

Nuorisotalot eri puolilla kaupunkia järjestävät talvilomaviikolla retkiä, tapahtumia ja työpajoja. Esimerkiksi Malmin nuorisotalon cosplay asusteiden työpaja alkaa maanantaina 19.2, Tapulikaupungin nuorisotalo järjestää pilkkiretken keskiviikkona 21.2. Pukinmäen mopohallilla puolestaan on talvihuoltoa ja ajosimulaattori. Talvilomaviikolla voi myös kokeilla miksausta, scratchausta ja jugglausta. DJ Bootcamp alkaa maanantaina 19.2. klo 16 Tiivistämöllä. Aiempaa kokemusta ei tarvita. 

Nuorisotalolile voi tulla viettämään lomaviikkoa myös ihan muuten vain. Nuorisotalojen avoimissa illoissa pelataan, kokkaillaan, katsellaan leffoja ja hengaillaan yhdessä kavereiden kanssa. 

Stadin talviriehassa ilahduttavat Muumit ja Ryhmä Hau! 

Talviloman perinteinen koko perheen tapahtuma Stadin talvirieha järjestetään Paloheinän ulkoilualueelle keskiviikkona 21.2. kello 15.30–18.30. Talvirieha on maksuton. Tänä vuonna talviriehaa tähdittävät lasten suursuosikit Muumit ja Ryhmä Hau!  Alakouluikäisille suunnattu EasySport -tapahtuma valtaa Töölön Kisahallin 19.–21.2., ja keskiviikkona 21.2. klo 15–20 järjestetään Liikuntamyllyssä 13–29-vuotiaille suunnattu lajikokeiluilta, jonka aikana pääsee nauttimaan monipuolisesta liikunnasta ja tutustumaan uusiin lajeihin.  Lisätietoja liikuntatapahtumista löytyy osoitteesta liikunta.hel.fi

Tekojäät sekä säävarauksella luistelukentät ja ladut kutsuvat koko talvilomaviikon ajan ulkoilemaan. Luistelukenttien ja latujen tilannetiedot voi tarkistaa osoitteesta ulkoliikunta.fi. Myös kaupungin uimahallit ovat avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti.