Helsingin nuorisoneuvoston uusi hallitus on valittu kaudelle 2023

Helsingin nuorisoneuvoston järjestäytymiskokouksessa on valittu uusi hallitus kaudelle 2023. Uusi hallitus keskittyy kaudellaan verkostoitumisen parantamiseen, nuorisoneuvoston toiminnan viihtyvyyteen, toimintasuunnitelman ja toimenpiteiden edistykseen.

Helsingin nuorisoneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Aisha Mahmood, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Nella Salminen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Rosa Kumar Saarinen. Muita nuorisoneuvoston hallituksen jäseniä ovat Benjamin Skwarek, El Salo, Janne Oinonen, Saara Helo ja Väinö Rönkkö.

Uusi hallitus keskittyy verkostoitumiseen

’’Uusi hallitus aikoo keskittyä tällä kaudella enemmän verkostoitumiseen.’’, sanoo tuore puheenjohtaja Aisha Mahmood. ’’Ja siihen, että saadaan nuorisoneuvostosta mieluisa toiminta meille sekä muille nuorille, jotta he tulevaisuudessa asettuisivat vaaleissa ehdolle.’’

Helsingin nuorisoneuvostoon kuuluu 30 vaaleilla valittua 13-17-vuotiasta helsinkiläisnuorta. Nuorisoneuvosto huolehtii siitä, että nuoria kuunnellaan Helsingin kaupungin eri toimialojen toiminnan suunnittelussa, toteuttamisessa ja seurannassa. He laativat nuoria koskevista asioista kannanottoja ja lausuntoja, jolla saadaan nuoren ääni kuuluviin kaupungin päätöksenteoissa.

Toimintasuunnitelman toteutuminen

’’Laadittu toimintasuunnitelma on edistynyt aika hyvin suunnitelman mukaan, mutta olemme viime vuonna keskittyneet paljon hallinnon asioihin.’’, sanoo Mahmood. ’’Olemme kuitenkin saaneet monta eri tavoitetta toteutettua ja jatkamme samalla meiningillä, mutta vielä paremmin ja enemmän.’’

Muutoksia tulee Mahmoodin mukaan myös nuorisoneuvoston tavoitteista kiva-koulujärjestelmän rakenteisiin. Sekä matalankynnyksen apupalveluiden parantamiseen. Muita tavoitteita löytyy uudelle hallituskaudelle, mutta pari konkreettista on nostettu, joihin toivotaan tapahtuvan parannusta.

Nuorisoneuvoston toimikausi on aina kaksi vuotinen, jolle laaditaan toimintasuunnitelma, joka määrittelee tavoitteita kyseiselle toimikaudelle. Nuorisoneuvoston tavoitteet kaudelle 2022-2023 on: Nuorten osallisuus, syrjäytymisen ehkäiseminen, mahdollisuuksien tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, mielenterveys ja hyvinvointi, kaupunkiympäristö ja luonto, kaupunkiyhteiset tavoitteet ja nuorisoneuvoston viestintäsuunnitelma.

Avainsanat