Hae Kesäsetelisi nyt!

Onko kesätyö vielä etsinnässä? Kesäseteli helpottaa työn saamista. Kesäsetelin avulla Helsingin kaupunki edistää nuorten työllistymistä ja kannustaa yrityksiä palkkaamaan nuoria tekijöitä kesätöihin. Kesäsetelin haku tapahtuu digitaalisesti. Nuoret voivat itse hakea seteliä sähköisellä hakulomakkeella 14.2.2023 alkaen osoitteesta kesaseteli.fi.

Kesäsetelillä kesätöihin

Tänä vuonna kaikki helsinkiläiset ja Helsingin kouluissa opiskelevat 9-luokkalaiset, TUVA-, VALMA – ja kymppiluokkalaiset ovat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin. Myös kaikki helsinkiläiset toisen asteen (lukio ja ammattikoulu) ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat hakea Kesäseteliä.

Kesäseteli helpottaa nuorta kesätyön saamisessa. Kesäsetelillä voi hakea töihin yrityksiin, yhdistyksiin, säätiöihin, seurakuntiin, taloyhtiöihin ja urheiluseuroihin. Työtä tehdään yhteensä 60 tuntia ja työstä korvataan 400 euron palkka. Kesällä 2022 kesäsetelillä työllistyi noin 2 000 nuorta. Eniten nuoria työllistivät liikunta- ja vapaa-aika, ravintola-ala ja toimistotyö.

Ota yhteyttä kesätyöpaikkoihin ja tarjoa 325 euron arvoista Kesäseteliä työnantajalle. Avoimia työpaikkoja löytyy osoitteesta nuorten.hel.fi/avoimet-tyopaikat. Kesäseteli on voimassa 1.6.-15.8.2023 välisenä aikana. Kesäseteliä voi hakea nyt.

Kesäseteli-infopaketti löytyy osoitteesta kesaseteli.fi. Infopaketista saa apua hakulomakkeen täyttämiseen, vinkkejä työnhakuun ja Kesäsetelin lähettämiseen työnantajalle.

Kesäsetelillä kesätyöntekijöitä

Helsingin kaupunki maksaa kesätöiden päättymisen jälkeen työnantajalle Kesäsetelin arvon mukaisen korvauksen. Työpaikka voi sijaita muualla kuin Helsingissä. Työnantajallae tulee olla suomalainen y-tunnus.

Työnantaja huolehtii normaaleista työnantajamaksuista. Kesäsetelillä voi palkata niin monta nuorta kuin tarvitsee. Ilmoita avoin työpaikka osoitteessa nuorten.hel.fi/ilmoita-tyopaikka.

Avainsanat