Hae Kesäsetelisi 14.2. alkaen!

Onko kesätyö vielä etsinnässä? Kesäseteli helpottaa työn saamista. Kesäsetelin avulla Helsingin kaupunki edistää nuorten työllistymistä ja kannustaa yrityksiä palkkaamaan nuoria tekijöitä kesätöihin. Kesäsetelin haku tapahtuu digitaalisesti. Nuoret voivat itse hakea seteliä sähköisellä hakulomakkeella 14.2.2024 alkaen osoitteesta kesaseteli.fi.

Kesäsetelillä kesätöihin

Tänä vuonna kaikki helsinkiläiset 9-luokkalaiset, TUVAlaiset ovat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin.

Kesäseteli helpottaa nuorta kesätyön saamisessa. Kesäsetelillä voi hakea töihin yrityksiin, yhdistyksiin, säätiöihin, seurakuntiin, taloyhtiöihin ja urheiluseuroihin. Työtä tehdään yhteensä 60 tuntia ja työstä korvataan 500 euron palkka. Kesällä 2022 kesäsetelillä työllistyi noin 2 000 nuorta. Eniten nuoria työllistivät liikunta- ja vapaa-aika, ravintola-ala ja toimistotyö.

Ota yhteyttä kesätyöpaikkoihin ja tarjoa 350 euron arvoista Kesäseteliä työnantajalle. Avoimia työpaikkoja löytyy osoitteesta nuorten.hel.fi/avoimet-tyopaikat. Kesäseteli on voimassa 1.6.-15.8.2024 välisenä aikana. Kesäseteliä voi hakea nyt.

Kesäseteli-infopaketti löytyy osoitteesta kesaseteli.fi. Infopaketista saa apua hakulomakkeen täyttämiseen, vinkkejä työnhakuun ja Kesäsetelin lähettämiseen työnantajalle.

Kesäsetelillä kesätyöntekijöitä

Helsingin kaupunki maksaa kesätöiden päättymisen jälkeen työnantajalle Kesäsetelin arvon mukaisen korvauksen. Työpaikka voi sijaita muualla kuin Helsingissä. Työnantajallae tulee olla suomalainen y-tunnus.

Työnantaja huolehtii normaaleista työnantajamaksuista. Kesäsetelillä voi palkata niin monta nuorta kuin tarvitsee. Ilmoita avoin työpaikka osoitteessa nuorten.hel.fi/ilmoita-tyopaikka.

Avainsanat