Saateenkaarevaa ohjelmaa nuorille Pride-viikolla 

Nuorten Pride –viikko järjestetään 24.–30.6. ja sateenkaarevaa ohjelmaa on luvassa eri toimipisteissä ympäri kaupunkia. Vallilan Konepajalla sijaitseva Fredriksberg toimii Nuorten Pride Housena, eli 13-15-vuotiaiden nuorten turvallisena hengailu- ja kokoontumistilana. Paikalla järjestetään paljon monipuolista ohjelmaa, kuten pöytäroolipelejä, roller derby –luistelua, sisäpiknik ja mocktail-työpaja. Lisäksi. tiistaina, keskiviikkona, torstaina ja perjantaina paikalla on Walk In Kriisipiste nuorille. Tila on avoinna Pride-viikolla 24.–28.6.2024 klo 14–20.  

Juhlatunnelmaan voi virittäytyä Pride-viikolla myös Itäkeskuksen, Kannelmäen, Kontulan, Malmin ja Malminkartanon kirjastossa. Nuorille suunnatuilla Pride-etkoilla pääset luomaan upeimmat asusteet juhlintaa varten ja fiilistelemään tulevia bileitä. 

Sateenkaarevaa ohjelmaa on myös monissa muissa kirjastoissa ympäri kaupunkia. Keskustakirjasto Oodin Tarinoita ja ristipistoja -tapahtumassa torstaina 27.6. tehdään yhdessä ristipistotöitä ja kuullaan sateenkaarinovelleja ääneen luettuna. Vuosaaren kirjastossa pääsee valmistamaan sateenkaarenvärisiä kukkaseppeleitä ja käsikoruja perjantaina 28.6.  

Teatteria, musiikkia, leffoja, askartelua ja näyttely sateenkaarioikeuksista  

 Annantalon nuorten Pride-laboratoriossa maanantaina 24.6. askarrellaan ja tuunataan vaatteita. Vuotalon sateenkaarevissa työpajoissa voit tehdä kukkaseppeleitä, koruja ja omia kylttejä Pride-kulkueeseen.  

Maunula-talolla pääsee valokuvaamaan sisältöä Pride-someseinälle. Lisäksi ohjelmassa on teeman mukaista askertelua ja visailua. Tiistaina 25.6. Metsäpurosalissa esitetään maksuton, nuorille suunnattu tanssiesitys Jos nyt olisi huominen

 Malmitalolla Kino Helios tarjoaa maksuttoman Pride-viikon elokuvasarjan, jossa esitetään kolme teemaan sopivaa elokuvaa: Bohemian Rhapsody, Danish Girl ja All of Us Strangers. Lisäksi keskiviikkona 26.6. järjestetään nuorten sateenkaarenvärinen runokollaasityöpaja.    

Stoan aukiosta tulee nuorten Pride-etkojen ajaksi upea Queer Square keskiviikkona 26.6. Tapahtumailtapäivään kuuluu työpajoja, joissa unelmoidaan, tanssitaan ja tehdään rekvisiittaa Pride-kulkuetta varten. Tunnelmaa tapahtumailtapäivään luo DJ Mora.    

Helsingin kaupunginmuseo tarjoaa Pride-viikolla sateenkaarihistoriallisia kävelykierroksia 1900-luvun alun Helsingissä. Tapahtuma on suunnattu 13–25-vuotiaille nuorille ja kierroksille on vapaa pääsy. Lisäksi kaupunginmuseo kutsuu nuoret Oma matkani- lautapelipajaan tekemään vanhanajan lautapelin nykyajan tallaajasta: sinusta!   

Nuorten Päätösbileet Valkoisessa salissa 

Lauantaina 29.6. Nuorten Pride -viikko huipentuu 13–17-vuotiaiden nuorten omiin päihteettömiin ja pääsymaksuttomiin päätösbileisiin kaupunginmuseolla lauantaina 29.6. Illan kruunaavat valovoimaiset esiintyjät Knife Girl ja Kuopus! 

Ennen illan bileitä kaupunginmuseo tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen kokoontumiseen ja kohtaamiseen museon työpajatilassa ja aulassa jo klo 15 alkaen sekä opastetun kierroksen Mestat ja huudit – Näe Helsinki toisin -näyttelyyn klo 16.  

Tutustu tarkemmin Pride -viikon tapahtumiin!

Avainsanat