Palvelut Östersundom

Meiltä löytyy kuusi polkupyörää, joilla voi kätevästi liikkua alueella, polkaista kauppaan tai Sipoonkorpeen. Emme suosittele polkupyöriä maastokäyttöön metsässä. 
 
Pyörien lainaaminen on tarkoitettu vain Östersundomin leirikeskuksen asiakkaille.  Lisäksi alueelta löytyy Seikkailurata ja Action Track rata.

Polkupyörien lainaaminen

Ota yhteys henkilökuntaan kun tiedät, että leirinne tulee tarvitsemaan polkupyöriä, niin polkupyörien laina voidaan lisätä omatoimisen käytön sopimukseen, joka jokaisesta leirivuorosta tehdään aina asiakkaan ja leirikeskuksen välillä. 

Asiakas on aina vastuussa ilmoittaa leirikeskuksen työntekijöille jos pyörille tai tarvikkeille tapahtuu jotain. Katsomme korvausasioita aina tapauskohtaisesti. 

Tietoa pyöristä ja tarvikkeista: 

Polkupyörät ovat mallia Insera Evolution, niissä on kolme vaihdetta, jalkajarru ja 28-tuumaiset kesärenkaat. 

Pyöräilykypäröitä (eri kokoja) 
Pyörälukkoja 
2 kpl Pyöräilylaukut 

Seikkailurata

Seikkailurata sijaitsee leirikeskuksen lähellä sijaitsevassa metsikössä. Löydät sen, kun lähdet kävelemään pihalta talon edestä oikealle. Koripallotelineeseen on kiinnitetty kyltti, jossa lukee ”Seikkailukasvatus”. 

Jatka vähän matkaa kyltin osoittamaan suuntaan ja pian näet puihin sidottuja vaijereita sekä köysistä roikkuvia narunpätkiä. Kyseessä on matala kiipeilyrata, jossa on kuusi erilaista tehtävää. Kaikista niistä on tarkoitus selviytyä ryhmän avulla. Nämä ovat siis yhteistoiminnallisia tehtäviä, eikä sooloilu ole tarkoituksenmukaista. 

Radalla on tarkoitus kehittää ryhmätyötaitoja. Ideaali ryhmäkoko on 2-5 hlö, mutta isommallakin porukalla seikkaileminen onnistuu! 

Tehtävät: 

1. Tukilla tasapainoilu 

Tukki löytyy maasta ensimmäisen vaijeritehtävän vierestä (läheltä vaijerin kiristyskohtaa). Se on siis ihan tavallinen kaatunut puu, jota ei ole siirretty mihinkään. Porukka jaetaan kahtia ja he lähtevät yksi kerrallaan kävelemään tukkia pitkin toisiaan kohti. Tarkoituksena on saada kaikki joukkueiden jäsenet vaihtamaan paikkaa keskenään. Kukaan ei saa pudota tukilta – jos näin käy, on aloitettava alusta. 

2. Vaijerin suuntainen apunaru 

Ensimmäinen vaijeritehtävä suoritetaan käyttämällä hyödyksi vaijerin suuntaista apunarua. Vaijeri on kestävä, joten sen päällä voi kävellä kerrallaan niin moni kuin siihen vain mahtuu. Ohjeena kaikissa tehtävissä voidaan pitää sitä, että jos yksikin ryhmästä putoaa, kaikkien on aloitettava alusta. 

3. Heiluva tukki 

Seuraavaksi kaikkien pitää päästä eteenpäin heiluvaa tukkia pitkin kävellen. Apuna voi käyttää sivussa olevaa narua sekä puuta, jonka ohi matka kulkee. Ryhmäläisten kannattaa auttaa toisiaan niin paljon kuin he vain pystyvät! 

4. Apunaru poikittain 

Tässä tehtävässä tarvitaan kaverin apua. Kaikkien on päästävä vaijeria pitkin seuraavan puun luo. Tällä kertaa apunaru on poikittain vaijeriin nähden, joten ryhmän jäsenten on keksittävä miten he voivat tukea toisiaan saadakseen kiinni narusta. 

5. Roikkuvat apunarut 

Vaijerin yläpuolella roikkuu naruja, joita apuna käyttäen olisi tarkoitus päästä seuraavan puun luo. Naruja joutuu luultavasti heittelemään toisille, ja joissakin kohdissa on laitettava hoksottimet hommiin, sillä jotkut naruista ovat hyvin lyhyitä. 

6. Laskeutuva ja nouseva apunaru 

Apunaru ensin laskeutuu vaijerin puoleenväliin ja sen jälkeen nousee taas loppua kohti. Kun vaijerilla kävelee, on siis keskikohtaan saavuttaessa kuljettava kyykyssä ja sitten taas noustava, jotta saa narusta tukea. 

Kahdessa välissä on lisäksi pieni pätkä vapaata vaijeria. Keksitkö miten niistä pääsee yli niin ettei putoa? Kaverin avulla tietenkin! Kun itse pääsee seuraavan puun kohdalle, voi jäädä siihen tukemaan kaveria, jonka avulla pääsi itse eteenpäin. 

Action Track

Östersundomin Action Track -rata kulkee alueen lähimaastossa. Radalla on viisi rastia, joilla suoritetaan porukalla erilaisia tehtäviä. Tehtävät on tarkoitettu ryhmille, mielellään 2-5 hlö/ryhmä. Action Track toimii älypuhelimella. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Android- ja IOS-puhelimiin. Tarkemmat ohjeet löytyvät leirikeskuksen ilmoitustaululta. 

Avainsanat