Nuorisotiloja avautuu toukokuussa

Osa nuoriin kohdistuvista koronarajoituksista puretaan toukokuun alussa. Nuorisotyössä keskitytään koronatilanteen vuoksi edelleen ulkona tapahtuvaan toimintaan. Nuorisotiloissa edellytetään maskin käyttöä yli 12-vuotiailta, jos maskin käytölle ei ole terveydellistä estettä.

Osa nuorisotiloista avautuu maanantaina 3.5. Oman nuorisotilan mahdollisen avautumisen ja aukioloajat voi tarkistaa nuorisotilan tiedoista kunkin talon somekanavalta tai osoitteessa nuorten.hel.fi. Nuorisopalvelut keskittyvät 16.5. saakka erityisesti digitaaliseen ja jalkautuvaan nuorisotyöhön, jonka lisäksi nuorisotyössä jatketaan yksilö- ja pienryhmätoimintaa erityistä tukea tarvitseville.

Nuorisotyöntekijämme ovat tavoitettavissa muun muassa somessa ja puhelimitse, yhteystiedot löytyvät nuorisotalojen nettisivuilta. Ole rohkeasti yhteydessä ja seuraa somessa järjestettyä ohjelmaa.

Vuonna 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastusryhmiä jatketaan, kuitenkin niin että kaikki harrasteryhmät toteutetaan terveysturvalllisesti ja ilman lähikontakteja. Tilojen ja palvelujen asteittaisesta avautumisesta huolimatta on tärkeää, että kaikki yhä noudattavat voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia.

Kirjastojen ja museoiden tilanne käsittelyssä ensi viikolla

Kirjastojen rajoitettu palvelu jatkuu toistaiseksi. Rajoitetun palvelun aikana on mahdollista lainata ja palauttaa kirjoja ja muita aineistoja, noutaa varattuja aineistoja sekä asioida pikaisesti ja omatoimisesti asiakastietokoneilla välttämättömissä asioissa.

Kirjastoissa asioidessa on käytettävä kasvomaskia ja huomioitava turvavälit henkilökunnan lisäksi myös muihin asiakkaisiin.

Ulkoliikuntapaikat pysyvät auki

Kaupungin ulkoliikuntapaikat pysyvät auki. Ulkokentät ovat kaikkien käytössä lasten ja nuorten harrastustoimintaan jo varattujen vuorojen ulkopuolella. Ulkoliikuntapaikoilla (kuten tekonurmi- ja tekojääkentät) tulee huolehtia turvaväleistä. Paikalle saa tulla vain terveenä. Ulkoliikuntapaikkojen pukukoppitilat pidetään kuitenkin yhä suljettuina (WC-tilat avoinna).

Lasten yöleiritoiminta käynnistynyt

Lasten päiväleiritoiminnan ohella voi 17.5. alkaen harrastaa myös yöleiritoimintaa.

Kouluissa palattu lähiopetukseen

Kaikissa oppilaitoksissa noudatetaan terveysturvallisuussuunnitelmia, joilla lähikontakteja minimoidaan ja oppilaitosten tiloissa liikkumista porrastetaan.

Kasvatuksen ja koulutuksen hallinnoimissa sisätiloissa toteutettava vuonna 2001 syntyneiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta käynnistyi toukokuun alussa.

Avainsanat