Mappa-materiaalipankki

MAPPA on ulkona oppimisen, ympäristökasvatuksen ja kestävän elämäntavan materiaalipankki. MAPPAsta löydät yli tuhat materiaalia ulkona oppimiseen, ympäristökasvatukseen ja kestävän elämäntavan opettamiseen eri ikäryhmille ja useisiin eri käyttötarkoituksiin.

Materiaaleja voi hakea hakusanalla tai selata esimerkiksi aiheen tai suosittujen hakujen mukaan. Käytä myös rajausominaisuutta hakutuloksesi parantamiseksi!

Voit myös jakaa omia materiaalejasi

tilaamalla käyttäjätunnuksen. MAPPAssa on jo yli 200 materiaalien tuottajaa. Uudet materiaalit ja vanhojen materiaalien päivitykset ovat aina tervetulleita: materiaalipankin sisältö säilyy näin mahdollisimman kattavana ja käyttäjäkunnan tarpeita vastaavana. Voit myös antaa vinkkejä uusista materiaaleista lähettämällä palautetta.

Jokainen materiaalin tuottaja vastaa itse aineistonsa sisällöstä

ja kukin käyttäjä arvioi itse materiaalin sopivuuden kuhunkin käyttötarkoitukseen. MAPPAssa olevat materiaalit on pääsääntöisesti tarkoitettu opetus-, kasvatus- ja nuorisotyöhön ja niiden kaupallinen käyttö ilman tekijän lupaa on kielletty.

MAPPA.fi -palvelun uudet lisäosat Teemareppu ja MOK-työkalu mahdollistavat erilaisten oppimiskokonaisuuksien suunnittelun. Valmiit oppimiskokonaisuudet ovat kaikkien MAPPAn käyttäjien hyödynnettävissä. Teemareppuihin voi koota mitä tahansa MAPPAn materiaaleja ja MOK-työkalulla voi yhdistää useita eri teemareppuja samaan monialaiseen oppimiskokonaisuuteen.

MAPPA.fi -palvelua ylläpitää Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto ry.

Avainsanat