Viikin nuorisotyöalueella syntynyt toiminta

Vuonna 2022 Latokartanon peruskoulun, Helsingin uuden yhteiskoulun ja Viikin normaalikoulun nuoret suunnittelivat alueelle kolme tapahtumaa, jotka toteutetaan vuonna 2023 Nuorten budjetin mahdollistamana.

Airsoft harrastusryhmä yläasteikäisille nuorille 7000€.

Kevään 2023 aikana järjestetään kuusi Airsoft-retkeä nuorille. Yhdelle retkelle mahtuu kerrallaan kerrallaan kaksi joukkuetta, yhteensä 20 nuorta. Harrastusryhmässä nuoret kilpailevat toisiaan vastaan. Ohjaajat ovat apuna ja valvovat, että sääntöjä noudatetaan. Kyseessä kallis harrastus, jota moni haluaisi kokeilla. Airsoftretket toteutetaan yhdessä Malmin nuorisotyöyksikön kanssa.

Kesäleirejä nuorille 5000€

Järjestetään kahden yön leirejä, joissa tarjotaan ruokaa ja yöpymispaikat. Leirillä tutustutaan toisiin, saunotaan, uidaan, kuunnellaan musiikkia, pelataan pelejä ja vietetään vapaata aikaa. Leirillä on mukana ohjaajia, jotka ohjaavat erilaista ohjelmaa yhdessä nuorten kanssa.

Musiikkitapahtuma Tiivistämöllä 5000€

Järjestetään musiikkitapahtuma Tiivistämöllä. Tapahtumassa soittaa erilaisia bändejä ja ohjelmassa on myös nuorten järjestämiä pajoja esimerkiksi pinssien tekemistä tms. Tavoitteena on luoda avoin ympäristö ja ilmapiiri, jossa voi tutustua uusiin ihmisiin, ja pitää hauskaa kavereiden kanssa. Tapahtuma suunnataan yli 14 -vuotiaille. Nuoret ovat mukana suunnittelemassa tapahtuman ohjelmaa ja auttavat tapahtuman järjestämisessä. Sekä auttavat tapahtumassa hoitamalla pieniä hommia esimerkiksi narikkaa ja pinssipajaa.

Avainsanat