Tervetuloa Nuorten Ääni -toimitukseen! Oletko kiinnostunut journalismista tai vaikuttamisesta? Kutsumme uusia jäseniä mukaan syyskaudelle

Haluatko oppia toimittajan taitoja ja tehdä juttuja Suomen suurimpiin medioihin innostuneessa ja samanhenkisessä seurassa? Liity toimitukseen!

Nuorten Ääni -toimituksessa eli tuttavallisemmin NÄT:issä pääset tekemään monipuolisesti juttuja niin lehtiin, televisioon kuin someen. Voit kirjoittaa, kuvata, haastatella, editoida, mitä vain haluat! Toimituksen tavoitteena on saada nuorten ääni kuulumaan yhteiskunnassa. Yhteistyökumppaneitamme ovat esimerkiksi Helsingin Sanomat, Yle ja Maikkari. Juttujen tekemisessä apuna on kaksi ammattitoimittajaa, joten mitään ei tarvitse osata etukäteen.

Kokoonnumme joka toinen viikko maanantaisin Töölön kisahallilla sijaitsevissa tiloissamme klo 17-19. Kokouksissa ideoidaan juttuaiheita, opitaan toimittajan taitoja ohjaajien johdolla ja suunnitellaan toimituksen toimintaa.

Kokousten lisäksi juttuja valmistellaan pienemmissä ryhmissä, jotka voivat järjestää omia tapaamisiaan. Tapaamme myös mielenkiintoisia ja vaikutusvaltaisia vieraita, kuten poliitikkoja, toimittajia ja muita vaikuttajia. Toimituksen retkillä saat mahdollisuuden vierailla paikoissa, joihin vain toimittajat pääsevät.

Toimituksen yhteistyökuviot ja toiminnan sisältö muotoutuvat kauden aikana paljolti toimituksen jäsenten toiveiden mukaisesti. Kaikki saavat osallistua toimintaan joustavasti omien aikataulujensa, jaksamisensa ja kiinnostuksen kohteidensa mukaisesti. Voit esimerkiksi käydä vain kokouksissa tai osallistua vain juttujen tekemiseen.

Nuoria Nuorten Ääni -toimituksen kokouksessa, naurua
Nuorten Ääni -toimitus

Kuulostaako just sun jutulta? Liity mukaan tai kysy lisätietoja lähettämällä tekstiviestiä tai sähköpostia tai soittamalla jommallekummalle ohjaajistamme (yhteystiedot alla). Ehtiäksesi syksyn ensimmäiseen kokoukseen ilmoittaudu 25.8. mennessä. Syksyn ensimmäinen toimituskokous järjestetään ma 29.8. Töölön Kisahallilla klo 17-19 (Paavo Nurmen kuja 1 C, 5. krs). NÄT:in jäsenten ikähaarukka on noin 13-19-vuotta.

Toimitukseen voi liittyä milloin vain kauden aikana, eli jos missasit ensimmäisen kokouksen, ei haittaa! Ole rohkeasti yhteydessä ohjaajiin.

Toivottavasti nähdään kokouksessa!

Olivia Sorvari, toimituksen jäsen

Ohjaajien yhteystiedot:

Ismo Kiesiläinen: ismo.kiesilainen@hel.fi 0400 229 068
Tino Lintunen: tino.lintunen@hel.fi 040 3347926

Avainsanat