Nuorten tekemä Apu-lehden 90-vuotisjuhlanumero julkaistaan 23.02!

Nuorten Ääni -toimituksen suunnittelema ja tuottama lehti sisältää nuorten kirjoittamia juttuja nuoria kiinnostavista aiheista. Käsittelyyn on otettu mm. seksuaalisuus, tulevaisuus ja katumuoti. Lehden kansihaastattelussa pääsee ääneen toimittaja Ina Mikkola. Lisäksi lehti tarjoaa aivojumppaa boomer-ristikon parissa.

– Kun mietimme Avun 90-vuotisjuhlanumeroa, kävimme ensin läpi kaikki perinteiset kuviot. Kuten sen, että lehti pohjaisi jotenkin Avun historiaan”, kertaa Apu-lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro lehden taustaa.

Aarnipuron mukaan perinteiset historiikit oli tehty niin monta kertaa vuosien varrella, että oli aika kääntää ajatukset päälaelleen ja suunnata katse tulevaan.

Elokuussa 2022 Nuorten Ääni -toimitus otti vastaan Apu-lehden haasteen ja hanketta lähti toteuttamaan kuuden nuoren muodostama tuottajaryhmä. Puolen vuoden projektin aikana 124-sivuiseksi paisunutta jättilehteä oli tekemässä kaikkiaan 21 nuorta. Lisäksi viisi juttua tehtiin entisten Nuorten Ääni -toimituslaisten voimin.

– Projekti on ylittänyt odotukset! On ollut kokonaisuudessaan ihanaa, ja ollaan yhdessä opittu tosi paljon. Mahtavaa tehdä työtä superlahjakkaiden ihmisten kanssa, hehkuttaa tuottajana toiminut Malin Lehtonen Nuorten Ääni -toimituksesta.

23.2. ilmestyvässä lehdessä haastatellaan toimittaja Ina Mikkolan lisäksi näyttelijäsensaatio Elsi Sloania, e-urheilija Erik Tammenpäätä ja monia muita nuoria kiinnostavia henkilöitä.

Juhlalehden voi ostaa useimmista Lehtipisteen myyntipaikoista kautta maan. Lisäksi lehden jutut pystyy lukemaan netistä (www.apu.fi ). Instagramissa on myös mainos- ja lisäsisältöä @nuortenaani!

Nuorten Ääni -toimitus on osa Helsingin kaupungin järjestämää nuorten vaikuttamistoimintaa. Toimituksessa nuoret tekevät lehtiartikkeleita ja tv-juttuja Suomen suurimpiin medioihin. Tarkoituksena on monipuolistaa mielikuvaa nuorista mediassa ja nostaa nuoret mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Yhteyshenkilöt:

Elsa Paakkinen
tuottaja
0449776729

Malin Lehtonen
tuottaja
0403613909


Avainsanat