Nuorten Ääni -toimitus etsii uusia jäseniä tammikuussa alkavalle kevätkaudelle!

Oletko 13–19-vuotias nuori, jolta löytyy kiinnostusta esimerkiksi journalismia, vaikuttamista, keskustelua, kirjoittamista, kuvaamista, esiintymistä tai hauskaa sekä hyödyllistä tekemistä kohtaan? Toimitus voisi sopia sinulle kuin nakutettu!

NÄT on nuorten itse hallinnoima ja vetämä toimitus, jonka perimmäinen tavoite on nimensä mukaisesti saada nuorten ääni kuulumaan paremmin yhteiskunnassa. Meillä nuoret pääsevät itse tekemään lehtiartikkeleita ja tv-juttuja Suomen suurimpiin medioihin: yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Helsingin Sanomat, YLE ja Maikkari. Työskentely tapahtuu yksin tai ryhmissä, itselle sopivalla tahdilla. 

Tämän lisäksi maanantaisin pidetään toimituskokous Töölön kisahallilla kello 17–19. Kokouksissa opitaan hyödyllisiä toimittajan taitoja monenlaisten kiinnostavien harjoitusten ja tehtävien avulla. Toimituksessa vierailee säännöllisin välein myös merkittäviä yhteiskunnallisia vaikuttajia, presidentistä pääministeriin.Teemme itse myös vierailuja kiinnostaviin paikkoihin, joihin tavallisena tallaajana on vaikeaa päästä, esimerkkinä Pasilan linkkitorni.

Toimitus näyttää hyvin paljon siltä, miltä sen jäsenetkin. Pääset vaikuttamaan laajasti siihen, mistä toiminta koostuu heti alusta alkaen. Kokouksien järjestämisestä vastaavat neljä puheenjohtajaa, jotka valitaan kauden alussa vaaleilla. Myös uudet jäsenet voivat ryhtyä puheenjohtajiksi ja päästä myös siten vaikuttamaan toimintaan! Harjoitteita kokouksiin teettävät usein kaksi toimitusta ohjaavaa ammattitoimittajaa. He auttavat myös juttujen tekemisessä.

Hyväntahtoinen ihmisjoukko, jossa pääsee harrastamaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan itselleen sopivimmalla tavalla, on nuorelle kuin nuorelle äärimmäisen arvokas. NÄT tarjoaa tämän ainutkertaisen mahdollisuuden juuri sinulle, ja sen käyttäminen voi avata tulevaisuuteen lukemattomia ovia!

Kiinnostuitko? Vuoden ensimmäinen toimituskokous pidetään maanantaina 24.1.2022. Liittyminen on näin helppoa: Ilmoittaudu toiminnan ohjaajille viimeistään 20.1.2022, niin pääset mukaan heti ensimmäiseen kokoukseen. Mukaan voit liittyä myöhemminkin kevään aikana.

Toimitus on tunnettu avoimesta ja rennosta ilmapiiristään; kaikki uudet jäsenet otetaan vastaan ilolla. Tervetuloa mukaan!

Leevi Vento, toimituksen puheenjohtaja

Ohjaajat:
Ella Airas-Salminen 040 3347926 ella.airas-salminen@hel.fi
Ismo Kiesiläinen 0400 229068 ismo.kiesilainen@hel.fi

Avainsanat